Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Gered of reddeloos? Medische hulp maakt het verschil
Home Afdelingen Afdeling Oisterwijk

Rode Kruis afdeling Oisterwijk

​Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of st​eun ons werk met uw gift​.​​​

Over ons

Rode Kruis Oisterwijk heeft een aantal projecten op gebied van E H B O, sociale hulp, bevolkingszorg en zelfredzaamheid. Wij richten ons op het voorkomen van vereenzaming en bevorderen van welzijn. We zijn met een team enthousiaste EHBO’ers inzetbaar op evenementen en hebben ook bevoegde E.H.B.O. instructeurs in huis om u op te leiden. Ook iets voor u?

In de spotlights

 

 

Rode Kruis in de boot!http://www.rodekruis.nl/Afdeling/oisterwijk/Actueel/Nieuws/Paginas/Rode-Kruis-in-de-boot!.aspx2016-08-22T22:00:00ZRode Kruis in de boot!
Nieuwsbrief augustus 2016http://www.rodekruis.nl/Afdeling/oisterwijk/Actueel/Nieuws/Paginas/Nieuwsbrief-augustus-2016.aspx2016-08-22T22:00:00ZNieuwsbrief augustus 2016
Rode Kruis bijzondere vakantieweek Somerenhttp://www.rodekruis.nl/Afdeling/oisterwijk/Actueel/Nieuws/Paginas/Rode-Kruis-vakantieweek-Someren.aspx2016-01-03T23:00:00ZRode Kruis bijzondere vakantieweek Someren

Activiteiten van Rode Kruis Oisterwijk

Onze vrijwilligers staan klaar om u te helpen
Veel mensen kennen het Rode Kruis door de internationale hulpverlening en van hulp bij nationale rampen… maar we doen veel meer. Wist u dat in Nederland slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden? Vergroot uw kennis over Eerste Hulp!
56.jpg

​Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een ernstige bloeding? Teveel mensen weten in geval van nood niet wat ze moeten doen of doen het verkeerde.

Weet wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende ongevallen. Leer in korte tijd de noodzakelijke basis van EHBO en oefen de meest noodzakelijke vaardigheden. Volg een Snelcursus EHBO bij jou in de buurt.

In onze webshop zijn alle EHBO-cursussen, inclusief de prijzen, terug te vinden.

Kosten e-learning € 14.95  en praktijk € 25,00.


EHBO snelcursus.jpg


    140610EHBOCursus0251 met Rode Kruis logo (1)[98382].jpg
​​Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste hulpverlenen bij: 


1. Huidwond​

2. Bloeding

3. Brandwond

4. Bewusteloosheid

5. Letsels aan botten, spieren en gewrichten

6. Vergiftiging

7. Verslikking


Meld je eenvoudig online aan voor een cursus bij jou in de buurt. Ga naar www.shop.rodekruis.nl


Aanvraag EHBO

De Rode Kruis afdeling Oisterwijk-Haaren heeft een actieve EHBO club die ondersteuning verleent bij evenementen in ons werkgebied. Als U een evenement organiseert kun U middels DIT formulier EHBO ondersteuning aanvragen

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer