Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oss e.o. Dit doen we

Dit doen we

Al onze activiteiten en zorgverlening, van zowel Zelfredzaamheid en EHBO op maat, Evenementen Hulpverlening als Jeugd & Jongeren, zijn gericht op de regio Het Maasland.

Internationale zorg
Als afdeling bieden wij geringe internationale hulp. De internationale zorgverlening vindt hoofdzakelijk plaats vanuit het Nederlandse Rode Kruis, gevestigd in Den Haag.
We hebben in 2009 met de Rode Kruisafdelingen Veghel, Uden en Land van Cuijk, een Bulgaars project geadopteerd. Samen zijn we actief aan de slag met een uitwisselingsprogramma voor jongeren van het Bulgaarse Rode Kruis district Kurdzhali.

Zelfredzaamheid en EHBO op maat
In de regio Het Maasland zorgen wij voor huisbezoek, telefooncirkel, vakanties voor jongeren en ouderen met en zonder beperking, uitstapjes, dagtochten, maandagmiddagsoos voor visueel gehandicapten, kerstdiner, Paasbrunch en meer ontspanningsbijeenkomsten. 

Evenementen Hulpverlening
In de regio Het Maasland verlenen we medische assistentie (Sigma), opvang en verzorging, zorgen voor sociaal liggend vervoer, inzet eerste hulppost bij (landelijke en plaatselijke) evenementen, AED/BLS opleidingen en herhalingslessen, opsporing en contactherstel, (regionale en landelijke) vakantieprojecten helpen als verzorgende en verpleegkundige

Jeugd & Jongeren
In de regio Het Maasland verlenen we acute sociale hulp en ondersteuning, ​ geven informatielessen op basisscholen, organiseren EHBO cursussen voor jongeren.

Fondsenwerving
Jaarlijks organiseren we de collecteweek in Het Maasland en ondersteunen andere fondsenwervende activiteiten.​

Campagnecomité
Het campagnecomité organiseert activiteiten voor zowel jong als oud, zowel validen als minder-validen, zowel particulieren als bedrijven om zoveel mogelijk financiële middelen te genereren. Met de verkregen middelen kan het Rode Kruis Oss​ haar missie realiseren.​​​​​