Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oss e.o. Dit doen we

Dit doen we

​​Al onze activiteiten en zorgverlening, van zowel Zelfredzaamheid en EHBO op maat, als Evenementen Hulpverlening en Jeugd & Jongeren zijn gericht op de regio Het Maasland.​

Internationale zorg
Als afdeling bieden wij geringe internationale hulp. De internationale zorgverlening vindt hoofdzakelijk plaats vanuit het Nederlandse Rode Kruis, gevestigd in Den Haag.
We hebben in 2009 met de Rode Kruisafdelingen Veghel, Uden en Land van Cuijk, een Bulgaars project geadopteerd. Samen zijn wij actief aan de slag met een uitwisselingsprogramma voor jongeren van het Bulgaarse Rode Kruis district Kurdzhali.

Zelfredzaamheid en EHBO op maat
In de regio Het Maasland zorgen wij voor huisbezoek, telefooncirkel, vakanties voor jongeren en ouderen met en zonder beperking, uitstapjes, dagtochten, maandagmiddagsoos voor visueel gehandicapten, kerstdiner, Paasbrunch en meer ontspanningsbijeenkomsten. 

Evenementen Hulpverlening
In de regio Het Maasland verlenen wij grootschalige geneeskundige bijstand GGB en Bevolkingszorg. Tevens​ zorgen wij voor sociaal liggend vervoer, EHBO bij (landelijke en plaatselijke) evenementen, AED/BLS opleidingen en herhalingslessen, opsporing en contactherstel, (regionale en landelijke) vakantieprojecten en helpen daarbij als verzorgende en verpleegkundige.

Jeugd & Jongeren
In de regio Het Maasland verlenen wij acute sociale hulp en ondersteuning, ​ geven informatielessen op basisscholen en organiseren EHBO cursussen voor jongeren.

Fondsenwerving
Jaarlijks organiseren wij de collecteweek in Het Maasland en ondersteunen wij andere fondsenwervende activiteiten.​

Campagnecomité
Het campagnecomité organiseert activiteiten voor zowel jong als oud, validen als minder-validen, ​particulieren als bedrijven om zoveel mogelijk financiële middelen te genereren. Met de verkregen middelen kan het Rode Kruis Oss​ haar missie realiseren.​​​​​