Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Papendrecht Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Naamloos.pngDoor het organiseren van sociale activiteiten wil het Nederlandse Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Daarvoor zijn allerlei projecten en activiteiten gestart. Er is altijd wel een die past bij wat u nodig heeft of waaraan u wilt meewerken.
Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de afdeling Sociale Hulp van het Rode Kruis Papendrecht:
 
Bijzondere vakanties
Het Rode Kruis organiseert vakanties voor mensen, die niet (meer) zelfstandig op vakantie kunnen. Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers zetten zich in om hen van een onbezorgde vakantie te laten genieten.
 
Rivas locatie De Markt
Op deze locatie biedt het Rode Kruis Papendrecht de activiteit sjoelen aan. Dit wordt elke maandag middag gedaan van 14:00 - 15:30 uur.
 
Residence Gerbrandy (Dienstencentrum)
In het Dienstencentrum worden er verschillende activiteiten aangeboden voor ouderen. Zo kunnen zij creatief aan de slag met handwerken en kunnen zij kaarten maken. Deze activiteiten worden elke maandagmiddag van 13:30 - 15:30 uur gegeven.
 
Rivas locatie De Waalburcht
In De Waalburcht zijn er twee activiteiten te doen die vanuit het Rode Kruis Papendrecht georganiseerd worden: men kan sjoelen en kan deelnemen aan creatieve activiteiten. Deze activiteiten worden elke woensdagmiddag van 13:45 - 15:45 uur georganiseerd.