Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Renkum-Wageningen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

​O​ntmoetings- en themabijeenkomsten

 
Op de eerste en derde woensdag van de maand komt de welfare voor de dorpen Renkum en Heelsum van 14.00 uur tot 16.00 uur bijeen in woonzorgcentrum  Heidestein te Heelsum.
 

 
Er wordt een wisselend programma aangeboden, bijvoorbeeld de ene keer een bingo, dan een keer knutselen of een modeshow en soms een uitstapje.
De doelgroep is zelfstandig wonende dames in de leeftijd van 70 tot 99 jaar die meestal niet veel contacten meer hebben.
Een middag kost  € 2,50 inclusief koffie met wat lekkers en een glaasje drinken. Wanneer er een uitstapje gemaakt wordt, dan worden de kosten vooraf doorgegeven.
Wanneer u niet zelf kunt komen dan kunt u gehaald en gebracht worden tegen een kleine vergoeding.
 
Voor meer informatie kunt u terecht bij Aty Valkhof, tel. 0317-316295 of Joke Wennekes, tel. 0317-310101.

 
Helaas is er op dit moment een wachtlijst, maar neem gerust contact op om u eventueel op de lijst te laten plaatsen.

 


Telefooncirkel

 
Stel u woont alleen. U valt en bent niet meer in staat om bij de telefoon te komen om iemand om hulp te vragen. Hoe lang zal het duren voordat iemand u vindt? U leest hier regelmatig over in de krant en is een schrikbeeld van veel alleenstaanden.
Die angst is onnodig, want u kunt zich aansluiten bij de telefooncirkels van het Rode Kruis Renkum-Wageningen. Dit geldt voor de inwoners van Renkum en Wageningen.
Op een vast tijdstip belt iedere ochtend één van de vrijwilligers van het Rode Kruis de eerste deelnemer van de bellijst. Als alles in orde is belt deze de tweede deelnemer en vervolgens bel nummer twee weer de derde, net zolang totdat de laatste deelnemer de vrijwilliger weer belt. Zo weet deze dat iedereen in goede staat de dag weer is begonnen.

 

Als iemand de telefoon niet beantwoordt dan start er bij het Rode Kruis een procedure om uit te zoeken wat er aan de hand is en stoppen pas als dat duidelijk is. Op deze manier kan een leven worden gered en voelen alleenstaanden zich veiliger. Er wordt immers op hen gelet. Ook kunnen zij later iemand van de telefooncirkel terugbellen om een praatje te maken of iets af te spreken voor die dag. Zo bevordert de cirkel ook het contact onderling. De deelname is gratis. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij het Rode Kruis Renkum-Wageningen.
Wilt u meer weten, neem dan contact​ op met info@n​rkrenkumwageningen.nl

Voor een zorgeloze vakantie met zorg! ​​
 
Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen

 

Welke mogelijkheden zijn er?
Het Nederlandse Rode Kruis beschikt over vakantiehotels en een volledig aangepast vakantieschip, de Henry Dunant. De vakanties zijn over het algemeen van maandag tot en met zaterdag.
 
Vakantiehotel IJsselvliet (Wezep).
Vakantiehotel De Valkenberg en De Paardestal op het terrein van De Valkenberg in Rheden. Deze hotels zijn  omringd door 12 hectare bos.

Vakantieschip De Henri Dunant.

 
Dit vakantieschip is een varend volledig aangepast luxe hotel met 34 tweepersoonshutten voorzien van televisie, douche en toilet.​

 

Hebt u belangstelling?

Klik hier voor meer informatie.​

 
​​​​​​​