Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Renkum-Wageningen Nieuws Opgave voor bijzondere vakantie in 2014
1 februari 2014 |

Opgave voor bijzondere vakantie in 2014

Rode Kruis organiseert ook in 2014​ bijzondere vakanties.


Ook dit jaar werven Theo Dillissen en Lyda de Keijzer voor Wageningen en Marij Barends voor de gemeente Renkum weer gasten voor de Rode Kruisvakanties.
Doelgroep vormen mensen met lichamelijke, psychische, en/of sociale beperkingen, die daardoor niet aan een reguliere vakantie kunnen deelnemen.

De Henry Dunant is al bijna ​volgeboekt voor het aantal plaatsen dat ons is toegewezen op grond van  het inwonersaantal per gemeente. 
Indien nodig kunnen we altijd proberen teruggegeven plaatsen als extra te reserveren.

In de hotels in Rheden, de Valkenberg en de Paardestal, en in Wezep, IJsselvliedt, zijn nog plaatsen beschikbaar. Het betreft allemaal twee- persoonskamers.  De gast mag indien gewenst een vriend(in) of familielid meenemen.

Op de landelijke website van het Rode Kruis is informatie beschikbaar onder het kopje 'activiteiten - bijzondere vakanties'.

Ken je mensen in je omgeving die voor een bijzondere vakantie ​in aanmerking willen komen of heb je vragen, bel naar Marij Barends tel. 026-3335491​


Ook is het mogelijk om als vrijwilliger de gasten tijdens hun vakantie te verzorgen. Er is behoefte aan verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en anderen voor het verrichten van allerlei hand- en spandiensten.
De gasten verblijven doorgaans een week die duurt van maandagmorgen tot zaterdag ca. 11.00 uur.

Voor meer informatie en/of opgave hieromtrent kunt u contact opnemen met Wim Valkenburg, tel. 0317 - 416526 of  wimvalkenburg@online.nl