Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rijssen Dit doen we

Activiteiten

Sociale hulp​

Contact maken en onderhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Het Rode Kruis in Rijssen biedt verschillende mogelijkheden: huisbezoek, de contactcirkel, bijzondere vakanties. Vrijwilligers bieden een luisterend oor en een helpende hand.

Zelfredzaamheid

​​Meer dan 3,3 miljoen Nederlanders zijn op de één of andere manier verminderd zelfredzaam, een vijfde van de bevolking. Omgerekend kan dat in Rijssen dus zo'n vijfduizend mensen zijn!! In noodsituaties lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis wil zich ook inzetten om de gevolgen van eventuele noodsituaties rondom Rijssen te verminderen.

Hulpverlening bij evenementen

De EHBO-ers van het Rode Kruis zijn onmisbaar als hulpverlener bij tal van kleine en grote evenementen, zoals bij sport- en herdenkingsevenementen, maar ook bij festivals of typisch lokale activiteiten zoals onze zomer lommerdmarkten.

Eerste hulp en EHBO opleidingen

Het Rode Kruis Rijssen organiseert EHBO cursussen. Reanimeren, het gebruik van de AED en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen komen aan bod. Daarnaast assisteren de EHBO vrijwilligers van het Rode Kruis Rijssen bij diverse evenementen.

Hulp bij rampen

Onze Noodhulpverlening is 24 uur per dag paraat. Onder alle omstandigheden verlenen wij direct hulp, overal en altijd. Rijssen heeft bijvoorbeeld veel hulpverleners gestuurd naar de grote vuurwerkramp in Enschede.​