Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Risicovoorlichting en EHBO voor vrouwen op Zuid
27 juni 2016 |

Risicovoorlichting en EHBO voor vrouwen op Zuid

Krachtig in je wijk!
Het project Krachtig in je wijk is een samenwerking van de maatschappelijke organisatie House of Hope en het Rotterdamse Rode Kruis. House of Hope biedt op 3 locaties op Rotterdam- Zuid de mogelijkheid aan vrouwen uit de buurt om iedere week samen te komen voor ontmoeting en zelfontwikkeling. Dit Rode Kruis project maakt daar onderdeel van uit en reikt de deelnemers voorlichting en vaardigheden aan op het gebied van preventie en handelen in noodsituaties. Aan het eind van het project zijn er 60 vrouwen extra met een EHBO-diploma  aan de Rotterdamse Zuidkant!

Risicobewust en handelingsbekwaam
Op 7 juni stond deel 2 van de workshop 'Risico’s in en om het huis'​ op het programma voor de vrouwen van House of Hope in Beverwaard. In een ontspannen sfeer bespraken zij noodsituaties als gas- en stroomuitval, poging tot inbraak en brand. Wat doe je bijvoorbeeld als je ’s nachts geluiden hoort in huis. Ga je kijken, heel hard uit het raam gillen of is het verstandiger om 112 te bellen?

House of hope 010.jpg
Na afloop concludeerden alle vrouwen dat ze al veel bewuster met risico’s omgaan. Zo ligt bij de ene de huissleutel al op een vaste plek en heeft de ander een lijst met belangrijke telefoonnummers paraat. Op stapel staan binnenkort de workshops voor de locatie van House of Hope in de Tarwewijk en bij een zelfde groep op Katendrecht is inmiddels de EHBO cursus van start, in het najaar krijgen de dames in de Tarwewijk en Beverwaard deze ook aangeboden, met dank aan het Coop-Rode Kruisfonds! ‬ Tekst en foto: C.Wilhelm


Artikel delen?