Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Actueel Nieuws Pilot samenwerking Rode Kruis en Politie bij zoekacties vermiste personen
7 oktober 2016 |

Pilot samenwerking Rode Kruis en Politie bij zoekacties vermiste personen

De politie eenheid Rijnmond-Oost en het Rode Kruis netwerk Ready2Help starten een pilot om samen te werken bij urgente vermissingen.

De politie wordt jaarlijks met duizenden vermiste personen geconfronteerd. Hoewel de meeste mensen gezond en wel worden aangetroffen, zijn er een paar keer per jaar urgente zoekacties. Bij vermissing van kleine kinderen bijvoorbeeld of wanneer de vermiste dringend medicijnen of andere medische hulp nodig heeft. 

Sinds vandaag kunnen bij dergelijke urgente vermissingen de aangemelde Ready2Helpers uit de regio Rotterdam worden opgeroepen. 
Een groep van meer dan honderd burgerhulpverleners heeft in de afgelopen periode een instructieavond over geco√∂rdineerd en veilig zoeken bezocht. In november volgt een laatste instructie avond en een praktijkoefening. 
samenwerking politie en rode kruis bij urgente vermissingen
Alle Ready2Helpers die hebben meegedaan komen in een apart zoekteam. Zij worden opgeroepen als het écht nodig is.

Ready2Help
Ready2Help is een netwerk van mensen zoals jij en ik, die bereid zijn anderen te helpen als dat nodig is. Of het nu gaat om wateroverlast, een verkeersinfarct of hulp bij vluchtelingen, bij Ready2Help kun je op jouw manier een bijdrage leveren. Iedereen van 18 jaar en ouder, woonachtig in Nederland en in het bezit van een mobiele telefoon kan zich aanmelden. Meld je aan voor Ready2Help.

Foto credits: Peter Busscher en Wouter Bijlsma

Artikel delen?