Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Rotterdam Dit doen we Eerste hulp EHBO aan baby's en kinderen - basis (3uur)

EHBO aan baby's en kinderen - basis (3uur)

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Weet u als (gast)ouder wat u moet doen wanneer uw kind iets overkomt? Met deze basiscursus maakt u kennis met de belangrijkste EHBO-vaardigheden voor de 7 meest voorkomende kinderongevallen.

Artikel delen?

Wat leert u tijdens de workshop EHBO aan kinderen?
  • De 4 stappen van EHBO
  • Bewusteloosheid
  • Verslikking
  • Huidwond
  • Verstuiking
  • Brandwonden
  • Hersenschudding
  • Vergiftiging ​​

U leert tijdens deze workshop op een interactieve manier wat u moet doen bij de 7 veelvoorkomende kind-ongevallen. Voor een bewijs van deelname dient u de volledige workshop aanwezig te zijn (3 uur). ​
Wilt u ook onderwerpen zoals reanimatie en ernstige allergieën behandelen, en een erkend certificaat ontvangen (waar u onder andere mee aan de slag kunt als gastouder)? Volg dan de uitgebreide cursus EHBO aan baby's en kinderen.

Waarom is kinderreanimatie relevant?
Het gevolg van een verslikking, verstikking of verdrinking kan reanimatie zijn. Het lichaam functioneert naar behoren wanneer de drie vitale functies optimaal werken: de ademhaling (de longen), de circulatie (de doorbloeding) en het bewustzijn (de hersenen). Bij bovengenoemde letsels werkt de ademhaling niet optimaal waardoor reanimatiekennis aan baby's en kinderen relevant wordt. Hartproblemen bij baby's en kinderen maakt reanimatiekennis noodzakelijk. ​​Neem contact met ons op als u interesse heeft in kinderreanimatie als afzonderlijke cursus (4 uur). 

Data
Hieronder vindt u de eerstvolgende cursusdata voor de cursus "EHBO aan baby's en kinderen - basis". Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich via onze webshop​ inschrijven.​​

14 september 19.00 - 22.00 uur (Rotterdam)
29 september 19.00 - 22.00 uur (Rotterdam)
13 oktober 19.00 - 22.00 uur (Rotterdam)
25 oktober 19.00 - 22.00 uur (Rotterdam)


Kosten
Deelname aan de cursus 'EHBO voor baby's en kinderen' (3 uur) bedraagt € 55,- per persoon. Dit is inclusief het lesboek "EHBO aan baby's en kinderen" t.w.v. € 14,95. Aan het einde van de workshop ontvangt u een bewijs van deelname. Deze cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed. Kijk hier voor het vergoedingenoverzicht. 
Praktische informatie
Wilt u meer informatie over de cursuslocatie of contact met ons opnemen? Kijk dan op deze pagina voor de nodige details.