Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Dit doen we Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​​Het Rode Kruis biedt speciaal voor mensen voor wie niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan mogelijkheden er toch even uit te zijn. We organiseren vakanties voor mensen die door noodzakelijke lichamelijke, psychische en/of sociale verzorging niet (meer) zelfstandig op vakantie kunnen. Vrijwilligers, artsen en verpleegkundigen zetten zich in om deze mensen van een onbezorgde vakantie te laten genieten. 

U kunt een week lang op vakantie in een aangepast hotel in een mooie landelijke omgeving of op het hotelschip de J. Henry Dunant.

Hotelschip
De J. Henry Dunant vaart 10 maanden per jaar door de Nederlandse wateren. Volledige zorg en verzorging staan hierbij hoog in het vaandel. Wekelijks zijn gasten vanaf maandagmiddag t/m zaterdagmorgen welkom aan boord. Tijdens de vaarweek wordt twee maal onder begeleiding van boord gegaan om te passagieren.
090601-06_jhd-rk-466[1].JPG
 

 
Hotels
De rustiek gelegen hotels in Rheden (Gelderland), hotel de Valkenberg, de op hetzelfde terrein gelegen Paardenstal en het Wezep hotel IJsselvliet bieden eveneens plaats voor bovengenoemde doelgroep. 

Begeleid en verzorgd door onze speciaal opgeleide vrijwilligers van het Team Vakantie-projecten, kunt u genieten van o.a. dagtochtjes, bingo, karaoke en van lekker eten. ​​

Aanvragen 

Aanvragen voor een vakantieweek lopen via de plaatselijke vakantie coördinator (bereikbaar via het kantoor); zie hieronder de contactgegevens. 
De vakantie coördinator​ regelt de aanvraag en de intake, onderhoudt de contacten met de planning van het schip en de hotels en informeert de gasten zodra een vakantieweek is toegekend.
Een eigen bijdrage voor de vakanties is wel noodzakelijk. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan om contact met ons op te nemen.  In overleg proberen we een geschikte mogelijkheid te vinden om met het Rode Kruis op vakantie te gaan. 

 
Daarnaast verschijnt elk jaar een vakantiebrochure waarin speciale weken, prijzen en verdere details vermeld staan. 

 
Tot slot word een paar maal per jaar een dagtocht georganiseerd.​

Meer weten?

Voor vragen of inlichtingen over onze Bijzondere Vakanties kunt u telefonisch contact opnemen met de volgende personen of mailen naar stichtsweidegebied@rodekruis.nl :
De Ronde Venen: Vera Stein, vera.stein@planet.nl, 0297-​285445​
Vechtstreek: Ria Beukers, mh.beukers@hccnet.nl, 0346-265166/06-10687841
De Angstel: Marco Nagel (kerngroep coördinator), e-mail vakantie coördinator: willemke06@gmail.com, 0297-254231
Woerden: Hennie van Elten, hvanelten@hetnet.nl, 0348-402939
Linschoten: José van Dijk, josevandijk30@hotmail.com, 0348-412808​
Montfoort: Thea van der Linden, ​thealinden@hotmail.com, 0348-473014
Oudewater: Rieka van Zwieten​, 0348-562570