Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Stichts Weidegebied Dit doen we Eerste hulp

Eerste hulp bij evenementen

Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Het Rode Kruis Stichts Weidegebied is gespecialiseerd in het leveren van Eerste Hulp bij evenementen.

Professionele Eerst Hulp
De vrijwilligers van Het Eerste Hulpteam van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Stichts Weidegebied zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp. Zo staat het Nederlandse Rode Kruis garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen.

Opleidingen

De online snelcursus 'Eerste Hulp' van een uur laat zien wat te doen bij zeven veel voorkomende ongevallen, zoals verslikking, brandwonden en bewusteloosheid. Ga voor meer info over deze online snelcursus naar:
 
 
Binnenkort volgt hier de informatie over de Eerste  Hulp opleidingen die u bij het Rode Kruis Stichts Weidegebied kunt volgen.  

Meer weten?

Voor vragen of inlichtingen over Eerste Hulp kunt u telefonisch contact opnemen met de volgende personen of mailen naar stichtsweidegebied@redcross.nl:
De Ronde Venen: Rachinus Heidema, 0297-286339
Vechtstreek: kantoor afdeling Stichts Weidegebied, 0297-254231
De Angstel: Marco Nagel, 0294-281325
Woerden: Ina van der Knoop, 0348-411179
Linschoten/Montfoort: afdeling Stichts​ Weidegebied, 0297-254231
Oudewater: Jolanda Donze - Steenbergen, 06-46667463