Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Dit doen we Hulpverlening bij evenementen

Hulpverlening bij evenementen

​De EHBO vrijwilligers van het Rode Kruis Sudwest Fryslan zijn onmisbaar als hulpverlener bij tal van kleine en grote evenementen in onze gemeente. Enkele evenementen waarbij we EHBO ondersteuning bieden zijn de Elfstedentocht op de fiets, te voet en roeiend over de Friese meren. Maar ook paardenconcoursen, boottochten, sport toernooien, wandeltochten, muziek/popconcerten, skûtsjesilen en natuurlijk de Sneekweek. Daarnaast worden de EHBO vrijwilligers ook gevraagd voor hun inzet tijdens evenementen van collega afdelingen zoals de Nijmeegse Vierdaagse en Sail Amsterdam.

U kunt een aanvraag voor Eerste Hulp ondersteuning indienen door het aanmeldformulier in te vullen. Klik hier voor het aanmeldformulier.

rode kruis sudwest fryslan evenementen hulp ehbo sneekweek 16.JPG 

Geschoolde vrijwilligers

Onze coördinator beoordeelt de aanvraag en draagt er zorg voor dat geschoolde vrijwilligers voor het evenement worden ingezet. De vrijwilligers van het Rode Kruis worden niet betaald voor hun inzet. Het Rode Kruis vraagt wel een vergoeding voor de kosten van de inzet van de vrijwilligers en het materieel. Voor de vergoeding hanteert het Nederlandse Rode Kruis standaardtarieven.

Materiaal en logistiek

Zonder goed materiaal kunnen we niet de juiste hulpverlening geven. Er wordt dan ook veel energie en tijd gestoken in het onderhouden van ons materiaal. De afdeling beschikt over twee moderne rolstoelbussen. In de lessen wordt uitgebreid geleerd hoe je een rolstoel in een bus vast moet zetten en ook de chauffeur moet een vaardigheidstest ondergaan om de bus te mogen besturen.

Mobiele hulppost

Verder is er een mobiele hulppost die ingericht kan worden voor het ontvangen en behandelen van gewonden. De mobiele hulppost bestaat uit een zelfopblaasbare tent met een materialenwagen. In de materialenwagen zijn diverse hulpmiddelen zoals verbandmiddelen, reanimatieapparatuur, brancards, stoelen, verbandtassen, etc. aanwezig om adequate EHBO zorg te kunnen verlenen.

Verbindingsdienst

Het Rode Kruis heeft een eigen verbindingsnet waarmee de Centrale Post Ambulances (CPA) in Leeuwarden de gewenste hulpverlening kan inschakelen. De afdeling beschikt over portofoons en mobilofoons. Deze kunnen worden gebruikt tijdens evenementen, zodat vrijwilligers op locatie met elkaar in contact staan. Naast de eigen mobiele telefoons van vrijwilligers is dit een onmisbaar hulpmiddel om de juiste hulpverlening op gang te brengen. Vooral als het telefoonverkeer overbelast of uitgeschakeld is. Ook op de lesavonden wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Contactpersoon

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze coördinator:


Sjoukje de Vries
Telefoonnummer: 0515 442 335 / 06 50 93 79 79

U kunt een aanvraag voor Eerste Hulp ondersteuning ook indienen door het aanmeldformulier in te vullen. Klik hier voor het aanmeldformulier.