Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Súdwest Fryslân Nieuws Rode Kruis en de “Nieuwe Liefde”
31 mei 2016 |

Rode Kruis en de “Nieuwe Liefde”

​​​De zomermaanden zijn drukke maanden voor onze vrijwilligers. Er worden veel evenementen en activiteiten in Friesland georganiseerd waar EHBO-ondersteuning voor nodig is. Daar willen we goed op voorbereid zijn. En dus wordt vanaf september tot en met de maand mei (bijna) elke maandagavond door het team evenementenhulp / noodhulp getraind. Getraind op veel voorkomende EHBO-situaties en hoe te handelen. Want we willen goed voorbereid zijn.​

​​

Samen aan het roer

Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. En dus vinden we het belangrijk om een aantal keren per jaar een teamuitje te organiseren. Gezellig met zijn allen erop uit. Het doet goed om ook eens anders dan tijdens evenementen of op de maandagavond cursus met elkaar om te gaan. Dus op maandagavond 30 mei stappen we om halfzes aan boord van het grootste kuipskûtsje de "Nieuwe Liefde". Dit schip is ingericht tot één groot comfortabel kuipschip met onderweg een hapje en een drankje. En met Frank en Anne aan het roer is het een onvergetelijke rondvaart door Sneek. Onder andere over de nieuwe vaarverbinding tussen de Geeuw en de Woudvaart.

Nieuwe vrijwilligers aan het woord​

Tijdens de rondvaart hebben we een aantal nieuwe vrijwilligers gevraagd naar hun ervaringen bij het Rode Kruis. Waarom ben je bij het Rode Kruis gegaan en hoe bevalt het tot nu toe?

"Een paar maanden geleden ben ik als vrijwilliger begonnen bij het Rode Kruis. Mijn ervaring tot nu toe is dat het een hele gezellige groep is. Daarnaast komen er steeds meer leeftijdsgenoten van mij bij wat de groep heel divers maakt. Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik naast mijn opleiding tot verpleegkundige wel wat extra's wilde doen. Al vrij snel kwam ik de vacature tegen op internet. Ik ben op gesprek geweest en kon een week later al beginnen. Het leukste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is de fiets Elfstedentocht. Daar heb ik heel veel geleerd als het gaat om wonden maar ook tekenen van onderkoeling bijvoorbeeld. De boottocht van 31 mei was een geslaagde afsluiting van dit jaar. Het was mooi weer, iedereen was in een goede stemming en er was heerlijk eten. Je leert in korte tijd veel nieuwe mensen kennen waar je super veel van kan leren en dat vind ik erg leuk!"
Annemijn Dijkstra, student NHL Verpleegkunde uit Sneek

"Tot nu toe heb ik het erg naar mij zin bij het Rode Kruis. Onze afdeling is een gezellige ploeg met de nodige humor. Op dit moment studeer ik verpleegkunde op de NHL in Leeuwarden. Via mijn vriendin, Annemijn, hoorde ik wat zij allemaal leerde bij het Rode Kruis. Dit vind ik een erg grote toevoeging voor de opleiding. Verder vind ik het leuk om hulp te verlenen en je komt op evenementen waar je anders nooit komt. De perfecte combinatie. Op 31 mei hadden we een boottocht als afsluiter van het seizoen. Dit was erg gezellig en een mooie gelegenheid om iedereen wat beter te leren kennen. Op 18 juni heb ik en vijf andere vrijwilligers het EHBO-diploma gehaald. Nu begint het pas echt. Wie weet tot ziens op een evenement, zonder brokken natuurlijk!"
Gina Ypma, student NHL Verpleegkunde uit IJlst

Wordt ook vrijwilliger 

Wil jij mensen helpen met jouw tijd en talent? Jezelf ontplooien, iets doen voor anderen? Ervaringen op doen tijdens je studie? En een ervaring rijker? Dan is het Rode Kruis op zoek naar jou. Benieuwd wat jij kunt doen? Neem dan contact op met Jan Bootsma via telefoonnummer 06 27 44 67 23 of stuur een e-mail aan jbootsma@rodekruis.nl


rode kruis sudwest fryslan teamuitje.JPG


Sudwest Fryslan vaartocht teamuitje varen.JPG

Sudwest Fryslan vaartocht teamuitje.JPG

Sudwest Fryslan vaartocht teamuitje sneek.JPG

sudwest fryslan sneek teamuitje vaartocht sneek.JPG​​

Artikel delen?