Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Dit doen we Noodhulp

Noodhulp in Nederland

​Het Rode Kruis biedt na een groot ongeval of ramp op verschillende manieren hulp. We zijn snel aanwezig en werken samen met de hulpdiensten in onze gemeente. We kunnen coördinerende taken bij geneeskundige hulp verrichten. We helpen contacten tussen familieleden te herstellen en zorgen we voor onderdak en verzorging van mensen bij bijvoorbeeld evacuaties. U kunt daar een rol in spelen.

Noodhulpteams​

Grote ongevallen en rampen komen soms voor, ook in Tilburg. De vuurwerkramp in Enschede, de cafébrand in Volendam zijn overbekende voorbeelden. De hulpverlening is in zulke gevallen in Nederland uitstekend geregeld. Onze ambulancehulpverlening behoort tot de beste ter wereld en zogenoemde Mobiel Medische Teams komen als het moet met de helicopter. Hooggekwalificeerde, professionele hulpverleners geven de best denkbare zorg.
Lees meer over noodhulp in Nederland

Bevolkingszorg

De hulp die het Rode Kruis biedt aan getroffenen bij rampen en calamiteiten noemen we Bevolkingszorg. Met deze dienstverlening ondersteunen we Nederlandse gemeenten en veiligheidsregio's die in deze situaties als eerste verantwoordelijk zijn voor het welzijn van hun inwoners.
Lees meer over Bevolkingszorg

Opsporing en ondersteuning

Het Rode Kruis spoort familie en dierbaren op en brengt hen met elkaar in contact, wereldwijd. Daarnaast bieden we ondersteuning aan slachtoffers van mensenhandel in Nederland.