Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Karin Bruers onthult jubileum bènske Rode Kruis Tilburg
14 maart 2011 |

Karin Bruers onthult jubileum bènske Rode Kruis Tilburg

 
Voor de meeste mensen was het een bijzondere verrassing dat Karin Bruers zelf de onthulling tijdens het vrijwilligersfeest kwam verrichten. Ze doet dit namelijk zelden meer, maar voor het Rode Kruis Tilburg maakte Bruers een uitzondering. “Dat jullie, die al zoveel geven, deze Socialsofa ook nog eens schenken aan de gemeenschap is wel heel speciaal.”

Initiatief

Het initiatief voor de Rode Kruis Tilburg sofa kwam van Peter Tempelaars, die ook het ontwerp maakte en met een kleine groep vrijwilligers het jubileumcadeau gestalte gaf. Tijdens het vrijwilligersfeest werd het cadeau, dat mogelijk is gemaakt door donaties van de vrijwilligers en enkele sponsors, aangeboden. Socialsofa

 De Socialsofa is geplaatst vóór het Rode Kruisgebouw. “Een geniale plek,” aldus Bruers. Bruers, cabaretière en presentatrice, is de initiator van de Socialsofa: een project om de sociale verkilling tegen te gaan. Zij pleitte 4 jaar geleden voor de plaatsing van een symbolisch aantal van 1000 banken in Tilburg. Daarop ontwierp ze zelf een bank: de Socialsofa. Deze heeft de vorm van een chaise longue gegoten in beton met steeds verschillende afbeeldingen.
 
De onthulling van de 100 jaar Rode Kruis Tilburg Socialsofa vormt een prachtig besluit van het jubileumjaar. Dit ging van start op 10 maart 2010. Tevens is het een geweldige stimulans voor alle vrijwilligers om met het werk voor het Rode Kruis door te gaan.
 
Foto's: Jan van Oevelen, Jevo Fotografie