Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Koninklijke Onderscheiding
28 september 2013 |

Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Jopie Mauritsz


Een van onze vrijwilligers, mevrouw Jopie Mauritsz – Timmermans, heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Loco-burgemeester decoreert

Jopie Mauritsz ontving de onderscheiding op woensdag 25 september 2013 uit handen van loco-burgemeester Marieke Moorman. Zij kreeg de versierselen opgespeld tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het Netwerk van Blinde en Slechtziende Ouderen in MFA Het Spoor in Tilburg.

Jopie_Antoon_Mauritsz.jpg
'De rol van gastvrouw is u op het lijf geschreven', prees Moorman. Ze zei het opmerkelijk te vinden dat Jopie deze rol bij liefst vier vrijwilligersorganisaties vervult.
'U denkt altijd aan anderen.'
Jevo Fotografie, Jan van Oevelen

25 jaar actief als vrijwilliger

Jopie Mauritsz is al 25 jaar actief als vrijwilliger. Bij het Tilburgse Netwerk van blinde en slechtziende ouderen begeleidt ze bezoekers tijdens de wekelijkse ontspanningsmiddag, die plaatsvindt in het Rode Kruisgebouw. Voor het Rode Kruis Tilburg verricht ze diverse werkzaamheden zoals het assisteren van de handwerkclub en het begeleiden van blinde en slechtziende ouderen tijdens
de jaarlijkse vakantie. Ook bij de Koninklijke Volkstuinders Vereniging Hoflaan is zij actief als gastvrouw. Voor de Stichting de Wever assisteert ze tijdens de wekelijkse bingobijeenkomsten van woonzorgcentrum de Bijsterstede, begeleidt ze bewoners bij uitstapjes en fungeert ze als gastvrouw.

Mevrouw Mauritsz heeft met al haar inspanningen een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving geleverd en doet dat nog steeds. 'Onze stad heeft mensen als u hard nodig', aldus Moorman.