Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Gulle gift Rabobank aan Rode Kruis Tocht
5 oktober 2011 |

Gulle gift Rabobank aan Rode Kruis Tocht

Tijdens de ledenbijeenkomst van Rabobank Tilburg en omstreken is het project Rode Kruis Tocht genomineerd voor het ‘Coöperatief Dividend in de Buurt’. De nominatie levert de vereniging een bedrag van € 1250,- op.
Anne Marie Beeke, initiatiefneemster van de Rode Kruis Tocht, toont zich tevreden. “We deden de aanvraag om de wandeltocht op 1 april 2012 door landgoed Gorp en Roovert te kunnen organiseren. En om het lokale werk dat we doen nog beter ten goede te laten komen aan de mensen die het het meeste nodig hebben.”

Parels in de puinhoop

Gijs Wanders leidde de ledenbijeenkomst in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Hij interviewde Rob van den Ende, directievoorzitter Rabobank Tilburg en ledenraadsleden. Bijzonder was de manier waarop hij vertelde over zijn reizen en de verhalen – parels in de puinhoop – die hij vastlegde in het boek ‘Wereld in eigen hand’.
De manier waarop de Rabobank bankiert, werd op deze manier treffend in woord en beeld gebracht. Zowel internationaal als nationaal toont de Rabobank zich initiatiefrijk in het verbeteren van de leefbaarheid. Rode Kruis Tilburg is de Rabobank dan ook zeer erkentelijk voor het honoreren van de aanvraag.

Genomineerden Coöperatief Dividend in de Buurt

Van de 50 ingediende projecten waren er 25 genomineerd. Naast de Rode Kruis Tocht waren de Goirlese genomineerde projecten:

  • Heemkunde Kring de Vyer Heertganghen
  • EHBO-vereniging Goirle
  • Sinterklaas Teejatershow
  • Goirle Gonst
De eerste drie genomineerden ontvingen een extra geldbedrag na de stemming, die in de pauze plaatsvond.