Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws This one's for Mama - Serious Request 2011
20 december 2011 |

This one's for Mama - Serious Request 2011

Brievenbus of giro 661

De 3FM dj’s Coen, Timur en Gerard blijven tot en met zaterdag 24 december in het huis. Zonder eten. Wel draaien ze 24 uur per dag non-stop muziek om geld in te zamelen voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Voor de brievenbus van het Glazen Huis staat alweer de hele dag een lange rij om geld te doneren. Geen zin om in de rij te staan? Doneren kan ook op giro 661.

Hulp aan moeders

Het Rode Kruis helpt de meer dan 10 miljoen moeders wereldwijd met onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.
Een moeder is de stille kracht van een gezin, maar in oorlog redt ze het niet alleen. En haar kinderen redden het niet zonder haar kracht. Help je een moeder dan red je een heel gezin.

Gevolgen van oorlog

De gevolgen van oorlog zijn dramatisch en verstrekkend.  Zo is er een gebrek aan eten, drinken en medicijnen. Dorpen worden verwoest en families moeten vaak in allerijl vluchten voor oorlog en geweld. Niet alleen verliezen mensen hierdoor hun huis en werk, maar in de chaos van de vlucht worden gezinnen verscheurd en raken moeders vaak hun man of kinderen kwijt. Meer weten over deze stille ramp? Kijk op www.rodekruis.nl.

Tilburg in actie!

In het hele land ontstaan spontane initiatieven om zoveel mogelijk geld voor de Serious Request actie van 3FM en het Rode Kruis in te zamelen. Heb jij met je school, bedrijf of gewoon zelf ook een actie georganiseerd om de moeders in oorlogsgebieden te helpen? Laat het ons dan weten en kom met je initiatief op de website! Mail naar: info@rodekruistilburg.nl