Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Drie Tilburgse meisjes bieden donatie voor Japan aan
14 april 2011 |

Drie Tilburgse meisjes bieden donatie voor Japan aan
De 3 Tilburgse meisjes gaven gehoor aan de oproep ‘Kom zelf in actie’ van het Rode Kruis. Ze verkochten onder meer allerlei werkjes die ze gemaakt hadden met lusje trekken, strijkkralen en theezakjes. Ze bleken bijzonder vindingrijk in het verkopen van hun spulletjes. 

Theresiaplein

De bewoners rondom het Theresiaplein droegen bij door de spontane actie te steunen. De actie bracht € 54,10 op. Ze boden de donatie aan op de Social Sofa aan bestuurslid Karien Vissers. Hierna belden ze samen met een beroepskracht van het Rode Kruis het bedrag door naar het actie-telefoonnummer.

Nationale actie

De nationale actie Nederland Helpt Japan heeft ruim zes miljoen euro opgebracht (6.041.948,24). Ruim 38.000 mensen kochten een kaartje om in de Amsterdam ArenA getuige te zijn van de benefietavond Nederland Helpt Japan. 
Rekening 6868 blijft tot het einde van de maand open voor giften. Het geld dat binnen is gekomen, wordt gebruikt voor onder meer medicijnen, kleding, hygiënepakketten, psychosociale hulp en de inrichting van 70.000 tijdelijke woningen voor Japanners die huis en haard verloren hebben.