Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Truck Tour Tilburg
4 juni 2015 |

Truck Tour Tilburg

Op 19 april was het een prachtige dag voor de 28ste Truck Tour Tilburg! Honderden vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen. En dat alles om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wat is Truck Tour Tilburg?

Truck Tour Tilburg is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking.


Op deze dag maakt een team van vrijwilligers en sponsors het voor deelnemers mogelijk om mee te rijden in een truck.Dit jaar reden 260 trucks in een lange stoet een route van bijna 90 kilometer in de omgeving van Tilburg. Deze stoet werd vergezeld met nog 20 luxe auto’s, 240 motorrijders en 6 Rode Kruis voertuigen. In totaal waren er 1250 personen aanwezig, waarvan 300 deelnemers.

​Gerust hart

Het Rode Kruis zorgt ervoor dat alle begeleiders, verzorgers en ouders die ’s ochtends een deelnemer af komen zetten dat met een gerust hart kunnen doen. 'Deze mensen vinden de verzorging en organisatie van het Rode Kruis fantastisch': vertelt Noud Dekkers, vrijwilliger bij de Truck Tour Tilburg, enthousiast.

Takenpakket Rode Kruis

Het Rode Kruis Tilburg is vanaf het allereerste moment (1988) betrokken bij de Truck Tour. De diensten die het Rode Kruis levert, zijn door de jaren heen nooit veranderd. Zo wordt praktische hulp geboden: deelnemers helpen bij het in- en uitstappen, verzorging tijdens de pauzes en, indien noodzakelijk, het toepassen van EHBO. Van hulp bij de invalidetoilet tot het optrekken van een afgezakte steunkous, het zijn allemaal taken die de vrijwilligers van het Rode Kruis op zich nemen.

De voorzitter van Truck Tour Tilburg vertelt: 'Dankzij de inzet en creativiteit van het Rode Kruis kunnen mensen met een zwaardere beperking, die in de maatschappij al veel te vaak aan de zijlijn staan, mee met Truck Tour voor een onvergetelijke dag'.

Ben jij er volgend jaar bij?

Wil jij ook hulp bieden en ervoor zorgen dat mensen met een beperking dé dag van hun leven hebben?
Kijk dan op www.rodekruis.nl/afdeling/tilburg/wat-kunt-u- doen

Voor volgend jaar staat de Truck Tour Tilburg gepland op zondag 17 april. Vanaf 1 febrauri 2016 start de inschrijving voor zowel deelnemers als bedrijven, op www.trucktourtilburg.nl vind je meer informatie.