Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Start project Vriendenkringen
6 maart 2013 |

Start project Vriendenkringen

​“Ik heb jarenlang mijn man verzorgd. Ik heb al die tijd niets voor mezelf kunnen doen. Nu wil ik mijn leven weer oppakken.” Het is een opmerking, die Annelieze van Roosmalen nog lang bijbleef toen ze startte met het project

 Vriendenkringen.

Het idee is afkomstig van Stichting MEE in Waalwijk. “Vorig jaar hebben Ruud Jansen, werkzaam bij MEE en Rode Kruisvrijwilliger, het project binnen Stichting Ontmoeten in Drunen gepresenteerd.” Annelieze gaat vanuit het Rode Kruis Tilburg weer zo’n project opzetten. De eerste stap is niet zo makkelijk, dat beseft Annelieze maar al te goed. “We willen mensen samen brengen en elkaar helpen de regie in hun leven te hervinden of te behouden.”

 

Kennismaking

De eerste bijeenkomst is een inloopavond of –dag met een korte kennismaking Mensen maken vervolgens groepjes en afspraken over drie activiteiten ze met elkaar gaan ondernemen. Elke groep krijgt begeleiding van een vrijwilliger of coach. “Dat is het mooie ervan. Je hoeft het niet alleen te doen”, aldus Annelieze. “Elke groep kan zich laten coachen als dat nodig is. De groepen gaan na een evaluatie zelfstandig verder. Uit ervaring met vriendenkringen in andere steden weten we dat het een heel effectief project is. Mensen leren anderen te benaderen om iets mee te gaan ondernemen. Soms vinden mensen een maatje en ontstaat er vriendschap.”

Hulp in noodsituaties

Het nieuwe project Vriendenkringen sluit goed aan bij de landelijke strategie van het Rode Kruis waarin het verlenen van hulp in noodsituaties centraal staat. Daarnaast is het versterken van zelfredzaamheid en de hulpbereidheid van burgers een speerpunt.
 

Inloop- en informatiebijeenkomsten:

zondag 14 april, 14.00 – 16.00 uur
donderdag 18 april, 19.00 – 21.00 uur
Rode Kruisgebouw, Leonard van Vechelstraat 2, 5014 HD  TILBURG.
Voor meer informatie: telefoon 013 54 25 163, e-mail: info@rodekruistilburg.nl