Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Weet jij hoe je reageert bij een ongeval?
14 april 2016 |

Weet jij hoe je reageert bij een ongeval?

Kom erachter tijdens een cursus EHBO.

​Onze EHBO instructeurs oefenen met jou belangrijke EHBO vaardigheden. Zodat jij weet wat je moet doen bij bewusteloosheid of een ernstige verslikking. Of leer reanimeren en een AED gebruiken.

Dinsdag  24 mei aanstaande start er een cursus EHBO in Tilburg. De cursus bestaat uit 8 avonden van 19.30 uur  tot 22 uur in het gebouw van het Rode Kruis, Leonard van Veghelstraat 2, 5014HD in Tilburg.

De data zijn 24 mei,  31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni, 5 juli en maandag 11 juli. Aan het einde van deze cursus volgt geen examen, wel wordt verwacht dat je alle lessen aanwezig bent, de lessen voorbereidt en actief mee doet. Tijdens de lessen zullen competentietesten plaatsvinden.

De kosten van deze cursus zijn € 150. Hiervoor ontvang je bij de eerste les een factuur. Aspirant-vrijwilligers betalen deze basiscursus zelf. Ga je na de cursus als  vrijwilliger aan de slag, dan kun je herhalingslessen en aanvullende modules volgen op kosten van het Rode Kruis.

Veel zorgverzekeringen vergoeden (een deel van ) de cursus via de aanvullende verzekering. Kijk of je zorgverzekeraar het vergoedt.  Ook sommige werkgevers zijn bereid om mee te betalen aan een EHBO-cursus. Inwoners van Tilburg met een  minimuminkomen kunnen gebruik maken van de Meedoen-regeling.  

Wil je deelnemen aan deze EHBO cursus, schrijf je dan (link naar onderstaande link + link weghalen onder te de tekst) via de webshop van het Rode Kruis. Kies in de webshop voor de cursus ‘Uitgebreide EHBO 20 uur’ die op 24 mei start in Tilburg.

We zien je graag op de cursus!

Artikel delen?