Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Enorme belangstelling voor actuele tentoonstelling Kind onder Vuur
10 maart 2016 |

Enorme belangstelling voor actuele tentoonstelling Kind onder Vuur

De afgelopen weken trok de tentoonstelling Kind onder Vuur een ongekend aantal jonge bezoekers. Kinderen ervaren hierin hoe het is om op te groeien in een oorlogssituatie. In enkele weken krijgen enkele duizenden Twentse schoolkinderen de kans om de tentoonstelling over het actuele vluchtelingenthema te bezoeken.
​

​De tentoonstelling startte eind januari in Borne, waar al ruim 500 kinderen de tentoonstelling bezochten naast de vele bezoekers aan de bibliotheek in het Kulturhus die even een kijkje namen. Zo kwamen hier boeiende gesprekken tot stand, tussen kinderen en ouderen die zelf vertelden hoe het is om als kind in oorlog op te groeien.

Na de successen in Borne en Hengelo volgen nog Enschede, Almelo, Denekamp en Nijverdal waarbij ook een hoge opkomst verwacht wordt en enkele plaatsen inmiddels al 'volgeboekt' zijn door de basisscholen. Twente telt een kleine tienduizend basisschoolkinderen in de groepen 7 en 8.

Naast de groepen basisschoolkinderen begeleidt de werkgroep Kind onder Vuur van district Twente ook groepsbezoek vanuit onder andere kerkelijke organisaties en de scouting.  Wanneer er gelegenheid en voldoende begeleiding is, is de tentoonstelling uiteraard ook toegankelijk voor volwassenen. 

Meer over de Kind onder Vuur tentoonstelling in Twente en foto's.

 


Artikel delen?