Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Dit doen we Noodhulp

Noodhulp in Twente

​Bij grote rampen en calamiteiten bieden vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteuning. Binnen noodhulp bieden vrijwilligers in de volgende onderdelen hulp. 

Noodhulpteam​
Hulp aan ambulancediensten bij rampen en calamiteiten. Vrijwilligers doen voorbereidend werk, assisteren de ambulanceverpleegkundige bij de behandeling, helpen met het voorbereiden van transport van gewonden en blijven bij een patiënt die even moet wachten.
 
Bevolkingszorg
Bij rampen en grote calamiteiten kan de gemeente een beroep doen op het Rode Kruis voor de opvang en verzorging van slachtoffers. Dit betekent dat in het geval van evacuaties het Rode Kruis de mensen tijdelijk onderdak verschaft. Ook helpen vrijwilligers bij de registratie van gegevens en bieden een luisterend oor voor geschrokken mensen.
 
Opsporen van familie
Tijdens een ramp of gewapend conflict verliezen mensen elkaar snel uit het oog. In het buitenland probeert het Rode Kruis vermisten terug te vinden. Dit gebeurt onder meer met muurkranten en Rode Kruis berichten die via het internationale netwerk worden verspreid. Ook in Twente helpen vrijwilligers met de registratie van verzoeken tot opsporing.
 
Evenementenhulpverlening
Popconcerten, carnaval, sportwedstrijden, de Military, de inhuldiging van FC Twente. Voorbeelden van gebeurtenissen waarbij veel mensen op de been zijn en waar het Rode Kruis eerste hulp biedt bij groot en klein leed.
 
Nadere informatie
Is verkrijgbaar via het districtskantoor, 055-3575400 of twente@redcross.nl