Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Uithoorn Dit doen we Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn

Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn

Ons doel is het organiseren van activiteiten waar gezelligheid en samenzijn voorop staat, voornamelijk voor mensen die zich in een sociaal isolement bevinden. Wij benadrukken wat mensen wél kunnen. Op deze manier hebben deze mensen een leuke en gezellige dag waar ze nog lang over napraten.

Jongeren Rode Kruis Disco, januari 2014.png

​Activiteiten

Onze groep is actief in Uithoorn/de Kwakel en Aalsmeer en bestaat uit enthousiaste jongeren die een team vormen. De voornaamste doelgroepen zijn mensen (voornamelijk jongeren) met een beperking en ouderen. Omdat we in de behoeften van onze doelgroep willen voorzien, bedenken we activiteiten die ​goed bij hen passen. Ook is het mogelijk voor scholieren om een Maatschappelijke stage bij ons te lopen (MAS stage). Voor de scholieren is dit een leuke en leerzame ervaring!

Klein voorstelrondje van de coördinatoren:
Mariëlle Heimer​​​​iks
Jeroen Heimeriks
Annemiek Kleinheerenbrink
Sanne Schriek
Sander Grootendorst​​
Nina Woerden
Josse van den Berg

Wij zijn allemaal tussen de 20 en 30 jaar en vormen een hecht team. We streven ernaar om elke maand een leuke activiteit te organiseren, en hiervoor vergaderen we eens per maand. ​

Disco voor mensen met een beperking

Een voorbeeld van een activiteit is onze jaarlijkse disco (speciaal voor mensen met een beperking). We zijn er druk mee bezig om deze disco zelfs twee keer per jaar te laten plaatsvinden vanwege de grote opkomst en enthousiaste reacties! Daarnaast organiseren wij ook al een aantal jaren dat een grote groep mensen met een beperking een plaats krijgt aan de Ringvaart waar zij de Pramenrace van Aalsmeer voorbij zien komen. Dit zijn twee voorbeelden van onze activiteiten, maar we hebben er natuurlijk nog veel meer! En er is ook altijd plaats voor nieuwe activiteiten, we zijn hierover altijd aan het brainstormen. Wij krijgen hierbij hulp van onze vaste vrijwilligers en ook van scholieren, die bijvoorbeeld hun maatschappelijke stage bij het Rode Kruis vervullen.

​Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden naar ons, wees dan niet bang om contact met ons op te nemen! Wil je een keer een kijkje nemen of helpen bij een activiteit? Je bent van harte welkom!

Contactgegevens:

E-mail:
jongerenrodekruis@hotmail.nl
Like ons op Facebook:
www.facebook.com/JongerenRodeKruis
Volg ons op Twitter:
@jjrodekruis​​