Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Afscheid van een vrijwilliger

Afscheid van een vrijwilliger

​​​​Bij de start van het nieuwe seizoen van de colonne, hebben we eerst afscheid genomen van Sjoerdje van Dokkum, een vrijwilliger die zich al 45 jaar inzet voor het Urker Rode Kruis en voor de Urker samenleving.

 Bij het afscheid werd er​ een prachtige speech gehouden over Sjoerdje haar vele jaren bij het Rode kruis. Ze kreeg een mooi bos bloemen overhandigd met een presentje.

 1176267_432183820234130_772746523_n (1).jpg

Lees hieronder de gegeven speech:

Afscheid van Sjoerdje van Dokkum

 Sjoerdje is een collega met lange staat van dienst. Soms is het moeilijk om dan afscheid te nemen van iemand waar je al zo lang mee hebt samengewerkt. Maar ouderen gaan, jongeren nemen het over. Zo gaat dat.

 Sjoerdje heeft veel gedaan voor het Rode Kruis en kwam trouw op de colonne-avonden. Ze mistte ze bijna nooit.

 Ze zat onder andere in het bestuur, de staf, in de commissie, was altijd bij de bloedafname-avonden en reed op de ambulance.

 Bij nacht en ontij stond ze klaar. Haar gezin stond altijd achter haar. Als het eten half klaar op het aanrecht stond, dan wisten ze wat er aan de hand was. Als ze 's nachts naar beneden rende, ging haar man haar achterna, zette de deur open en startte de auto. Soms stond klaas, haar man, nog te wachten op een '''poes''. Dan had hij niet in de gaten dat Sjoerdje al weg was.

 Sjoerdje was competent bij de grote oefeningen. Leider in het gewondennest. Sjoerdje was een geboren leidster: Rustig, gebiedend, aanpakkend,  serieus en een luisterend oor.

 Nadat het werk was gedaan, konden we pas lachen om de dingen die verkeerd waren gegaan. Als Jaap een grote oefening had en 112 had gebeld, stond hij stijf van de zenuwen. Als hij dan de witte wagen zag, met Sjoerdje voorop, dan zakten zijn zenuwen meteen. ''gelukkig, het Rode Kruis is er.''

 Verder regelde​​​​​ Sjoerdje de collecte, waar veel werk bij komt kijken. Ook was ze bij vele evenementen aanwezig.

 Zoals jullie kunnen lezen, was Sjoerdje een collega met grote inzet en dat zullen wij toch wel gaan missen.

 S​joerdje, namens alle collega's, bedankt voor het vele werk dat je hebt verricht in die vele jaren bij het Rode Kruis!