Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
EHBO doe je zo
Home Afdelingen Afdeling Utrecht

Rode Kruis afdeling Utrecht

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak​ kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.

 ​

Over ons

Het Rode Kruis Utrecht is opgericht in 1868 en biedt hulp aan de medemens in nood. Het werkgebied van afdeling Utrecht bestaat uit Utrecht, Bunnik en Maarssen(broek). Met ruim 650 vrijwilligers, nog eens 400 collectanten en een bescheiden beroepsapparaat zijn wij - als neutrale organisatie - afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven.

Activiteiten

van Rode Kruis Utrecht
Veel mensen kennen het Rode Kruis vooral van de internationale hulpacties. Sommigen kennen ook de bemiddelende inzet van het Rode Kruis in oorlogs-situaties. Veel minder bekend is dat het Rode Kruis ook in eigen land en in uw eigen regio, volop actief is. Wij zijn actief op het gebied van zelfredzaamheid, eerste hulp, hulp bij rampen, opsporing van familie en humanitair oorlogsrecht.

Nieuws

 

 

Workshop Veiligheid 20 aprilhttp://www.rodekruis.nl/Afdeling/utrecht/Actueel/Nieuws/Paginas/Workshop-Veiligheid-20-april.aspx2017-04-07T22:00:00ZWorkshop Veiligheid 20 april
Rode Kruis Utrecht op Gezond Ouder Worden Festivalhttp://www.rodekruis.nl/Afdeling/utrecht/Actueel/Nieuws/Paginas/Rode-Kruis-Utrecht-op-Gezond-Ouder-Worden-Festival.aspx2017-04-07T22:00:00ZRode Kruis Utrecht op Gezond Ouder Worden Festival
Tulp voor Hulp, ook in Utrecht!http://www.rodekruis.nl/Afdeling/utrecht/Actueel/Nieuws/Paginas/Tulp-voor-Hulp,-ook-in-Utrecht!.aspx2017-02-26T23:00:00ZTulp voor Hulp, ook in Utrecht!

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt. Lees meer

Noodhulp

Wij ondersteunen hulpverleningsdiensten met hulp aan slachtoffers tijdens noodsituaties.Lees meer

 Vacatures bij het Rode Kruis in Utrecht