Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Gratis workshops tijdens open dag bij Rode Kruis Utrecht
13 juni 2016 |

Gratis workshops tijdens open dag bij Rode Kruis Utrecht

Op zaterdag 18 juni organiseert het Rode Kruis Utrecht een Open Dag in haar pand aan de Koningsweg 2. Tussen 11:00 – 16:00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met onze lokale activiteiten.​ Voor de workshops is opgave vooraf niet nodig,  je kunt bij de workshop(s) van jouw keuze gewoon binnenlopen. Het aantal deelnemers verschilt per workshop maar bij alle workshops geldt vol = vol.

Leren signaleren

De politie is blij met bewoners die alert zijn op verdachte situaties of personen. Die alertheid kan leiden tot een afname van het aantal inbraken, autokraken of fietsdiefstallen. Maar waar moet u eigenlijk op letten? En wat is een goed signalement? Volg de workshop Leren signaleren en krijg nuttige tips.

 

EHBO: de 7 meest voorkomende letsels

In deze interactieve workshop maakt u kennis met de 7 meest voorkomende ongevallen.

U krijgt de gelegenheid te oefenen met (verband)materialen.

 

In gesprek met elkaar: wat betekent veiligheid voor jou?

Wat weet jij van veiligheid? Wat is veiligheid? Ben jij je bewust van jouw eigen veiligheid? Is veiligheid afhankelijk van de manier van leven? Mensen voelen zich eerder onveilig in een donker straatje 's nachts, dan in een drukke winkelstraat overdag. Hoe is dat bij jou?  Wanneer noem jij iets veilig? Vragen, ervaringen en gedachten wisselen elkaar af in deze bijeenkomst.

 

Risico's in en om het huis en brandpreventie

Deze workshop is een samenwerking tussen Rode Kruis Utrecht en de brandweer. In deze interactieve workshop worden noodsituaties besproken die mensen hebben meegemaakt of kunnen meemaken. Mogelijke oplossingen worden besproken en deelnemers ontvangen na afloop een

"risico-waaier" en een persoonlijk noodplan. De brandweer geeft tips om brand te voorkomen.

 

Jeugd EHBO

In deze interactieve workshop maken kinderen kennis met de basisbeginselen van EHBO.

 

Vluchteling en Veiligheid

In deze interactieve workshop gaan deelnemers met elkaar in gesprek over Veiligheid.

Veiligheid, wat is dat voor jou? En wat is veiligheid in de beleving van een vluchteling? Deze vragen staan centraal in deze dialoog. Het delen van ervaringen kan een ander licht werpen op het begrip veiligheid en (meer) begrip creëren voor de situatie van anderen.

 

Hoe te handelen bij brandwonden?

De Brandwonden stichting geeft uitleg over hoe te handelen bij brandwonden.

 Demonstratie_Rode_Kruis.jpg

Artikel delen?