Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrechtse Heuvelrug Dit doen we Eerste hulp en EHBO opleidingen Eerste hulp bij evenementen

Eerste hulp bij evenementen

Eerste hulp bij evenementen


De evenementenhulpverlening is een bekende en zichtbare activiteit van het Rode Kruis. De Noodhulp Nationaal binnen het Rode Kruis verzorgt de evenementenhulpverlening en is gespecialiseerd in het verlenen van Eerste Hulp( ehbo) bij publieksevenementen. Het Eerste Hulpteam bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van Eerste Hulp bij verschillende soorten evenementen.
 
Bij overzichtelijke en kleine evenementen wordt de hulp doorgaans verleend door enkele vrijwilligers Eerste Hulp.

Voor het optimaal laten verlopen van een inzet zullen afspraken met elkaar gemaakt moeten worden. Het Rode Kruis Utrechte heuvelrug hanteert daarbij de 'Algemene voorwaarden Eerste Hulp bij evenementen'. Het streven is om in goed overleg met elkaar tot overstemming te komen.
 
Het Rode Kruis beschikt over aangepast vervoer, AED's, brancards, apparatuur voor telecommunicatie, etc. De vrijwilligers van het Rode Kruis worden niet betaald voor hun inzet. Het Rode Kruis vraagt wel een vergoeding voor de kosten van de inzet van de vrijwilligers en het materieel. Voor de vergoeding hanteert het Nederlandse Rode Kruis een standaardtarieven.

De coördinatoor evenementenhulpverlening speelt een rol bij de afhandeling van de aanvragen. Zij onderhouden het contact met de aanvragers en zorgen uiteindelijk voor een doeltreffende bezetting van de Eerste Hulp bij de evenementen.
 
U kunt een aanvraag voor Eerste Hulp ondersteuning indienen door het aanmeldformulier in te vullen.

Of bel met Jeroen Leppink  op nr 06-23405036