Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Valkenswaard-Cranendonck Nieuws Nieuwsbrief december 2013
24 december 2013 |

Nieuwsbrief december 2013

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2013

 Terugkijkend op 2013 zien we weer een jaar waar heel veel vrijwilligers van onze afdeling zich in hebben gezet voor anderen in Valkenswaard en Veldhoven. Daar zijn we heel blij mee en we willen iedereen daar ook graag voor bedanken.

We zitten in een roerige periode. In de samenleving wordt een steeds groter beroep gedaan op vrijwilligers en is er steeds meer behoefte aan aandacht voor kwetsbare ouderen.

Dat kunnen we bieden met de activiteiten waar we goed in zijn en die we al jaren uitvoeren. En ook door ons te ontwikkelen en nieuwe activiteiten op te zetten.

Sommige komen op ons pad op initiatief van anderen, zoals het ontmoetingscentrum in Zeelst, of het breiproject. Ook via het Rode Kruis zijn nieuwe activiteiten in ontwikkeling zoals Rode Kruis aan Huis.

Onze afdeling volgt de lijn dat we alle succesvolle activiteiten willen houden, en mee willen gaan met de tijd en nieuwe activiteiten mogelijk willen maken met nieuwe vrijwilligers.

In Veldhoven hebben we gemerkt dat we door andere organisaties er bij betrokken worden, in Valkenswaard is dat nog niet zo. Daar gaan we dan ook actief onze contacten uitbreiden.

 ​Wellicht is het u opgevallen dat er in het najaar geen ledenvergadering hebben uitgeschreven.

De ontwikkelingen bij het Rode Kruis hebben voor de afdelingen wat veranderingen tot gevolg. Zo is het niet meer nodig om ledenvergaderingen te houden. Het bestuur vindt het wel belangrijk om met de vrijwilligers in gesprek te blijven, met elkaar te praten over de ontwikkelingen, te horen wat er in de groepen actueel is. Maar als er weinig te bespreken is, vinden we dat we u niet lastig moeten vallen.

In het voorjaar is er daarom een ledenvergadering  waar we iedereen bij praten over het jaarverslag, de jaarrekening en waarin we vertellen over nieuwe ontwikkelingen. U krijgt tijdig de uitnodiging.

 Maar eerst gaan we het jaar goed afsluiten met bijeenkomsten waar we de vrijwilligers in het zonnetje zetten en de erkenningen uitreiken aan degenen die al een tiental of meerdere tientallen jaren. In Veldoven op 17 december en in Valkenswaard op 18 januari

 Het bestuur