Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Inter Act sponsort Rode Kruis
30 januari 2016 |

Inter Act sponsort Rode Kruis

Inter Act sponsort het Rode Kruis afdeling Voorst met telemetrie.
Tijdens evenementen en noodsituaties zet het​​ Rode Kruis afdeling Voorst zich in binnen de gemeente Voorst in. Voor deze inzetten vertrouwen de hulpverleners voor hun communicatie op hun verbindingsmateriaal. Portofoons en mobilofoons zijn betrouwbaarder dan het mobiele telefoonnet en men kan elkaar volgen door het kanaal uit te luisteren. Om op grotere afstand met elkaar te kunnen communiceren heeft de afdeling een steunzender in het toren van de voormalige Rooms Katholieke kerk “Het Boshuis” te Klarenbeek.

Deze steunzender mag, wanneer deze niet gebruikt wordt, niet aanstaan volgens de vergunning. Hierop zal Agentschap Telekom toezien. Om de steunzender aan of uit te schakelen zijn al een aantal opties geprobeerd. Dit zonder succes. Het bedrijf Inter Act te Apeldoorn heeft het besturen van locaties op afstand als product. Voor het schakelen van de steunzender is gebruik gemaakt van het nieuwste product van Inter Act de TC012. Hierdoor kan de verbindingsman via internet de steunzender bedienen. Daarnaast krijgt hij een alarm indien de spanning uitvalt.
Inter Act heeft de installatie en het domein in Telecontrolnet gesponsord aan de Rode Kruis afdeling. De afdeling is zeer blij met dit gebaar.

Meer over Inter Act vind u op de site www.interact.nl