Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Walcheren Nieuws Bulgaarse vrijwilligers op bezoek
1 oktober 2012 |

Bulgaarse vrijwilligers op bezoek

Middelburg - Vijf vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Bulgaarse Kyustendil brengen van 2 tot en met 8 oktober 2012 een bezoek aan Zeeland. Zij zijn op tegenbezoek, nadat vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Walcheren vorig jaar in Kyustendil waren.
De Walcherse vrijwilligers hebben destijds kleding, schoeisel en medicijnen gebracht naar de veelal bejaarde bewoners van de bergdorpen in de regio Kyustendil, die op veel plaatsen nog verstoken is van elektriciteit.
Het Rode Kruis afdeling Walcheren onderhoudt al geruime tijd een band met de vrijwilligers in Kyustendil. Acties van de Walcherse afdeling hebben inmiddels onder meer bijgedragen aan de aanschaf van een auto waarmee de oudere dorpsbewoners in Kyustendil kunnen worden bereikt.
De Bulgaren bezoeken onder meer de Oosterscheldekering en Neeltje Jans en de Kustmarathon waaraan vrijwilligers van het Rode Kruis EHBO verlenen, maar ook gaan zij naar Den Haag en Madurodam.
Heel bijzonder wordt een feestelijke avond op vrijdag 5 oktober, want dan worden de vrijwilligers in Terneuzen ontvangen door de Bulgaarse Vereniging, speciaal bedoeld voor Bulgaren die wonen in Zeeuws-Vlaanderen.