Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Wassenaar Nieuws Kerstborrel
18 december 2014 |

Kerstborrel

‚Äč

Kerstborrel Rode Kruis Wassenaar, 18 december 2014

Vlak voor de Kerst organiseerde het Rode Kruis Wassenaar de jaarlijkse kerstborrel  voor haar vrijwilligers. Een goed moment om stil te staan bij het afgelopen jaar en op wat komen gaat in het nieuwe jaar.

Met de kou buiten viel het wel mee op die 18e december; maar het weer was wel stormachtig. Gelukkig was dat geen reden voor de vrijwilligers om verstek te laten gaan bij deze kerstborrel. Vanaf 17.00 uur dropen de genodigden binnen en werd het in de zaal, achter het kantoor van het Rode Kruis  in het Van Heeckerenhuis, steeds gezelliger. Elk jaar biedt deze gelegenheid weer een goed moment om bij te praten en het afgelopen jaar te evalueren, onder het genot van heerlijke drank en hapjes. Sommige vrijwilligers zijn al jaren actief en leveren veel tijd en energie om de activiteiten die georganiseerd worden goed te laten verlopen. Zo werd een aantal van hen verrast met een oorkonde van het Rode Kruis, uitgedeeld door de Voorzitter, Gert van Veen.

O.a. Ria Nijp werd een oorkonde opgespeld voor haar inzet bij de handwerksoos die twee keer per maand op de woensdagochtend plaats vindt. Al tien jaar lang worden er onder haar begeleiding prachtige borduurwerkjes gemaakt en babykleertjes gebreid, die voor zeer redelijke bedragen kunnen worden  verkocht.  Ook Jur Bekooij werd bedankt voor zijn 20 jaar trouwe inzet als chauffeur voor uitstapjes en  de bingo en alle andere hand en spandiensten die hij zoal verricht. Van Bart IJpenga werd afscheid genomen: jaren lang heeft hij EHBO diensten gedraaid voor evenementen in ons dorp, en was hij behulpzaam bij de uitstapjes en de boekenmarkten van het Rode Kruis.

Uiteraard werden nog veel andere vrijwilligers genoemd en op warme wijze bedankt vanwege hun inzet in het afgelopen jaar. Allemaal vrijwilligers die er wekelijks voor  zorgen dat het Rode Kruis Wassenaar zijn werk kan verrichten en de doelgroep kan bereiken waarvoor zij zich wil inzetten.

Tijdens de speech van de voorzitter werd natuurlijk ook terug geblikt op het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar wat komen gaat in 2015. Een jaar waar deze organisatie vol vertrouwen en met veel energie in zal gaan, ook al zullen sommige kleine veranderingen enige aanpassingen vergen.

Mede dankzij de sponsoring van enkele Wassenaarse bedrijven die elk jaar ervoor zorgen dat de kerstborrel een succes is, keerde iedereen met een goed en tevreden gevoel weer naar huis terug. De feestdagen konden beginnen en het Rode Kruis gaat met frisse moed het nieuwe jaar in!IMG_2881.JPG