Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weesp e.o (off-line) Dit doen we Actie rond Weesp en Omstreken voor 3FM Serious Request 2013

Actie rond Weesp en Omstreken voor 3FM Serious Request 2013

​Ook in Weesp en omgeving zijn mensen in actie gekomen en geld ingezameld voor 3FM Serious Request 2013. Zoals

Meester Jan Pieter en kinderen van De Terp met cheque voor Serious Request

WEESP - Maar liefst 3000 euro hebben de kinderen van groep 5 tot en met 8 van basisschool De Terp opgehaald voor Serious Request. De laatste weken organiseerde de school allerlei acties voor het goede doel dat onnodige kindersterfte door diarree wil tegengaan. Vandaag overhandigde een delegatie de cheque aan de 3FM-dj's in het Glazen Huis in Leeuwarden.

In alle vroegte ondernamen meester Jan Pieter Corbeek en een groepje kinderen de lange reis naar Leeuwarden. Het was een belevenis, zo vertelt Jan Pieter: "De sfeer is heel bijzonder en de saamhorigheid onder de bezoekers groot. Het was geweldig dat we de cheque persoonlijk aan de DJ's mochten overhandigen. Ze waren er superblij mee." De leerkracht is erg trots op de kinderen die met veel eigen initiatieven het geldbedrag bij elkaar hebben verdiend. Ook organiseerde De Terp een waterloop voor dit goede doel.

 

FC Weesp
Ook 'Het Gekkenhuis', een zaalvoetbalteam van FC Weesp, toog maandag naar Leeuwarden om een bijdrage aan de actie af te leveren. Een van de teamleden is Bob Gorter. Hij is als Marketing Manager bij NPO Radio nauw bij het project betrokken. "Het is ontzettend gaaf om het Glazen Huis van dichtibij te zien", meldt Marco Ruitenbeek namens de zaalvoetballers.

 

Zondag 18 december passeerde een vloot van 25 reddingsboten Muiden. Het betrof een actie van de Nederlandse Reddingsbrigade, die onder de naam Serious Rescue een bijdrage levert aan de Serious Request actie van 3FM.

Serious Request wordt voor de achtste keer georganiseerd en staat dit jaar in het teken van moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten. DJ's sluiten zich vrijwillig op in een Glazen Huis en draaien de week voor kerst verzoekplaatjes voor geld. De reddingsvletten waren nu onderweg van Almere naar Leiden, een afstand van 100 kilometer. De vletten komen dinsdagmiddag 20 december aan bij het Glazen Huis waar het bij de actie ingezamelde geld zal worden overhandigd. Onderweg sluiten steeds meer reddingsvletten aan.

In Muiden sponsorde Waternet de actie door gratis de sluis te schutten en de bruggen te openen. Sluiswachters Hein van der Gun en Wouter Wormhoudt zorgden er voor dat alles voorspoedig verliep!