Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weesp e.o (off-line) Dit doen we Actie SR2013 Schutte rijdt naar de Noordkaap

Actie SR2013 Schutte rijdt naar de Noordkaap

Schutte rijdt naar de Noordkaap

WEESP - Weesper Rob Schutte (50) rijdt op vrijdag 6 december, samen met twee zeilvrienden, in een vijftien jaar oude Saab 9.5 op en neer naar het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Onderweg voeren de drie vrienden challenges uit in ruil voor donaties. De opbrengst gaat naar het goede doel van de Serious Request actie van dit jaar: het bestrijden van kindersterfte als gevolg van diarree.

De start van de Noordkaap Challenge is vrijdag tijdens de uitzending van Giel Beelen op radio 3. Naast de Saab rijden er nog zeventien andere auto's mee. Beelen is ook degene die de deelnemers op donderdag 19 december weer binnenhaalt. Dit keer in het Glazen Huis in Leeuwarden. 'Voor de race is veel media-aandacht: het magazine Autoweek en het AD sturen beide journalisten mee om de race te verslaan', vertelt Schutte. 'Ook 3FM Serious Request is er bij en besteed veel aandacht aan de tocht tijdens de dagelijkse uitzendingen.'

Rendier knuffelen 

Er komen inmiddels al aardig wat challenges binnen die Schutte met zijn vrienden Evert Jansen (30) en Marc de Roos (40) onderweg geld op moeten gaan leveren. Zo moeten ze met een hertengewei voor op de auto een rondje om de kerk van het dorpje Alta rijden en een geïmproviseerde zeiltocht maken over sneeuw of ijs. Ook moeten ze van hun donerende vrienden veel zingen en rappen, een rendier knuffelen en bij de kerstman op schoot kruipen. 

Team Noorderzon

Team Noorderzon, zoals het team zichzelf gedoopt heeft, wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Geld doneren kan door een challenge te stellen, voor 3 euro per stuk een sms sturen naar 4333 of door gewoon te doneren. Het team is via facebook te volgen. Kijk op www.facebook.com/teamnoorderzon. Via dit facebookadres kunnen ook de challenges en donatie opgegeven worden.