Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weesp e.o (off-line) Dit doen we Actie SR2013 vergadertafel van Muiden

Actie SR2013 vergadertafel van Muiden

563319_340682222707274_802651506_n (1).pngDe vergadertafel muidena_100x200.jpgEind bedrag SR2013a_n_100x200.jpg

Bente voor Serious Request bij De Vergadertafel van Muiden!

 Ben je directie secretaresse en vind je het leuk vakgenoten te ontmoeten? Reageer dan snel opinfo@devergadertafelvanmuiden.nl als je bij dit intieme event wilt zijn, voor het goede doel! Ik laat je dan z.s.m. weten of er nog beschikbaarheid is en naar welke rekening je het bedrag voor de kaartjes kunt overmaken om je reservering definitief te maken!

 Bente bij De Vergadertafel van Muiden voor Serious Request 2013!

Bente is 13 jaar en mag zich al Sing a Songwriter’ noemen. Al heel jong begon zij met zingen. In 2011 deed ze mee met The Voice Kids,    ze trad al op in een Nederlandse speelfilm, er is een prachtige documentaire over haar gemaakt, ze trad al op op Vlieland op het festival ‘To The Great Wide Open’ en heeft optredens gehad in De Wereld draait door en bij Chiel op 3FM. Daar werd ze verkozen tot jongste ‘Serious Talent’ ooit. Haar nieuwste eigen geschreven.

Bente woont in Muiden en vroeg of ze in De Vergadertafel van Muiden een intiem huiskamerconcert mocht geven voor Serious Request.2013 om zo geld op te halen voor bestrijding van het grote probleem van kindersterfte door diarree

Graag nodig ik jou met jouw gezin, vrienden of collega’s uit om je aan te melden voor een bijzondere Kerstborrel en miniconcert bij De Vergadertafel van Muiden. Ik kan maar een beperkt aantal mensen toelaten dus alleen snelle beslissers maken kan op een aantal kaartjes (maximaal 5 om ook anderen de kans te geven te komen)

  • Wanneer: Zondag 22 december 2013 van      16.00-19.00 uur
  • Waar: De Vergadertafel van Muiden,      Amsterdamsestraat 3a, 1398 BK Muiden
  • Voor wie: Een select gezelschap      (maximaal 60p) . Je kunt je alleen opgeven maar ook met je gezin, je      vrienden of collega’s
  • Toegang: Minimaal € 15 p.p. (Dat bedrag gaat rechtsreeks naar Serious Request dus meer is van harte welkom,      maar geen must!)
  • Drankjes: Te koop tegen reguliere horeca prijzen, de winst gaat naar Serious Request 2013
  • Hapjes worden aangeboden door De Vergadertafel van Muiden
  • Een donatie vanuit jullie  bedrijf?      Geweldig als je het bespreekbaar wilt maken maar je bent ook zonder van harte welkom

Serious Request 2013 

Focus van 3FM Serious Request: voorkomen van diarree

De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Dagelijks sterven 2200 kinderen aan diarree

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.

Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Hoe krijg je diarree?

  • meestal het gevolg van gebrek      aan schoon drinkwater,
  • gebrek aan sanitaire      voorzieningen
  • weinig kennis over hygiëne

Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze kwetsbare kinderen.

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen).

Kom je luisteren naar Bente en het Rode Kruis ondersteunen?