Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Weesp e.o (off-line) Dit doen we Sociale Hulp Dagtocht 't Vaarderhoogte

Dagtocht 't Vaarderhoogte

foto_210x148.jpg 

vaarderhoogte_210x148.jpgIMG_0638_210x148.jpg 

IMG_0439_210x148.jpg 

 IMG_0643_210x148.jpg

 

Begin december is het zover Afdeling Weesp heeft dan een gezellig uitje gepland naar Warme Witte Winter Weken in 't Vaarderhoogte te Soest.

  • Exacte datum
    • 4 december (onder voorbehoud)
    • 10 december
    • 18 december
    • 19 december

Elk jaar in november en december trekken meer dan 65.000 bezoekers naar de  Dorresteinweg in Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

Een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck-stijl vol met pittoreske winkeltjes waarin om de 3 á 4 dagen steeds weer andere winkeliers hun waren slijten.

De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Zou zo in het echte kerstverhaal kunnen staan. De levende have in de stal is vertederend. Van ezel, geit en pony tot aan het zéér aaibare kleinvee dat ronduit onweerstaanbaar is voor kinderen.

In en rond de hut van Henk de Houthakker kunnen kleine, maar ook volwassen kinderen houten kerstboompjes, engeltjes en ander figuurtjes schilderen, kleurplaten kleuren, knippen en plakken en zelf broodjes bakken boven het kampvuur. Op diverse andere plekken op het terrein zijn er nog meer doe-belevenissen voor de kinderen ( o.a. kaarsen maken in het weekend ).

Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. 

In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.