Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zeist Nieuws kindervakanties
11 maart 2016 |

kindervakanties

​Het Rode Kruis Zeist biedt kindervakanties aan

Veel gezinnen in Zeist zijn al druk bezig om plannen te maken voor de zomervakantie. Lekker ontspannen aan het strand in Spanje, een paar daagjes sprookjesbos in de Efteling of een dagje naar de dierentuin. Voor een grote groep kinderen gaat deze vlieger helaas niet op. Kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen hebben vaak geen geld voor vakantie of uitstapjes. Terwijl het juist voor deze groep kinderen zo belangrijk is ook eens onbezorgd te genieten.

Het Rode Kruis Zeist vindt dat alle kinderen het recht hebben op een onbezorgde vakantie. Daarom slaat het Rode Kruis Zeist de handen ineen met lokale ondernemers om kindervakanties mogelijk te maken. Deze vakantieweek, die georganiseerd wordt door YMCA in Leusden, biedt kinderen tussen 6 en 12 jaar een week vermaak met leuke activiteiten. De kinderen worden geselecteerd uit gezinnen die bijvoorbeeld bekend zijn bij de Voedselbank of waarvan bekend is dat zij een bijstandsuitkering ontvangen. Een aantal ondernemers in Zeist heeft al financiële middelen beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er organisaties die hun diensten kosteloos hebben aangeboden, zoals dans- en djembé workshops tijdens de vakantieweek.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden op een onbezorgde vakantieweek is het Rode Kruis op zoek naar meer samenwerkingspartners en sponsoren. "We nodigen alle ondernemers in Zeist en omstreken uit om na te denken over hun maatschappelijke context. Als wij als gemeenschap deze kinderen een heerlijke week in de natuur, met sociale interactie en ontspanning weten te bieden, levert dat iedereen zoveel op! We zijn blij met iedere enthousiaste bijdrage", aldus Niels Vissers, bestuurslid van het Rode Kruis Zeist en initiatiefnemer. Voor meer informatie, een bijdrage of het uitwisselen van ideeën kunt u mailen naar Niels.Vissers@rodekruiszeist.nl.

Artikel delen?