Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zoetermeer Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​Een weekje vakantie kan wonderen doen. Wat ons betreft is dat voor iedereen weggelegd. Ook wanneer iemand minder mobiel is of (veel) zorg nodig heeft. Het Rode Kruis is al ruim zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking. Onze gasten zijn mensen die (zware) zorg nodig hebben, afhankelijk zijn van mantelzorgers, weinig financiële armslag hebben en vaak in een sociaal isolement verkeren. Mensen die om deze redenen niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Inschrijfformulier bijzondere vakantie


 


 


 

In april 2015 was Zoetermeerder Peter van Dam te gast op vakantieschip J. Henry Dunant. Omroep 3ML vroeg hem naar zijn ervaringen. Bekijk het interview.

Vakantieweek

De vakanties van het Rode Kruis duren een week, van maandag tot vrijdag (Hotel de Valkenberg en de Paardenstal) of van maandag tot zaterdag (J. Henry Dunant en Hotel IJsselvliedt). Jaarlijks worden via de afdeling Zoetermeer ca. 50 aanvragen toegewezen.

De vakantieaccommodaties van het Rode Kruis

Aanmeren in sfeervolle havenstadjes, slapen in een authentieke paardenstal en wandelen over het groene landgoed van een luxe herenhuis. Lees meer over de accommodaties op de website van het Rode Kruis:

Thema-vakanties

Regelmatig worden er thema-vakanties georganiseerd, bijvoorbeeld voor jongeren, Indische Nederlanders en allochtonen.

Kosten

De kosten worden gedeeltelijk voldaan door het Rode Kruis. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering ook een deel van de kosten. Deelnemers betalen daarnaast een eigen bijdrage. Neem voor de hoogte van deze eigen bijdrage contact op met de afdeling.

Aanmeldingsprocedure

Heb je zelf behoefte aan deze vorm van hulpverlening of ken je iemand in je omgeving die daarmee gebaat zou kunnen zijn? Vul dan het inschrijfformulier in. Je kunt het formulier ook per e-mail aanvragen.

Na ontvangst van het inschrijfformulier volgt een bezoek van één van onze vrijwilligers voor een intakegesprek en wordt de aanmelding verder in orde gemaakt. Ook de medische gegevens worden genoteerd. Op basis van alle gegevens worden de aanvragen beoordeeld en de beschikbare plaatsen zorgvuldig toegewezen.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan contact op met de coördinator Bijzondere vakanties.