Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2006

3FM Serious Request 2006

3FM Serious Request 2006: 30 miljoen landmijnen, daar kun je niet omheen 

In 2006 was het de beurt aan Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga. Dit maal om slachtoffers van landmijnen te helpen. In totaal is in Nederland en België een bedrag van maar liefst € 5.067.921 opgehaald. Het geld is ingezameld omdat er zo’n 26.000 platen zijn aangevraagd en zeker 11 miljoen mensen hebben 3FM Serious Request gevolgd.  
landmijnen.gif
 

De stille ramp: Landmijnen​

Landmijnen zijn als strijders die nooit rusten of missen, blindelings doel treffen, ook lang na het einde van een conflict. Wie een landmijn overleeft, is vaak voor het leven verminkt. Naast de fysieke problemen geeft verminking door een landmijn ook sociale en economische problemen. Zonder prothese is het vinden van werk, geld of eten moeilijk, zo niet onmogelijk. 

Het resultaat

Dankzij 3 FM Serious Request voor Landmijnen heeft het Rode Kruis duizenden slachtoffers in meer dan 34 landen van landmijnen kunnen helpen, iets wat zonder de fantastische opbrengst van ruim 5 miljoen euro nooit was gelukt.
De belangrijkste resultaten die het Rode Kruis heeft kunnen boeken:
  • 10.841 mensen geholpen in Cambodja in een revalidatiecentrum van het Rode Kruis met rolstoelen, krukken, protheses en fysiotherapie.
  • 60.153 mensen geholpen met een prothese in Afghanistan.
  • In Azerbaijan heeft het Rode Kruis materialen geleverd en trainingen gegeven aan verschillende revalidatiecentra. Hiermee zijn 19.068 mensen geholpen, waarvan 4867 kinderen.
  • In meer dan 34 landen voorlichting gegeven over de gevaren van landmijnen en hulp aan slachtoffers van landmijnen gegeven zodat zij weer een menswaardig bestaan op kunnen bouwen.