Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Hoe wij helpen

Hoe wij helpen

 WEESKINDEREN DOOR AIDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |

‚ÄčKinderen die hun ouders aan aids hebben verloren, staan er alleen voor. Vaak zijn ze getraumatiseerd. Ze hebben hun vader of moeder zien sterven na een slopend ziekbed. De kinderen hebben amper gelegenheid om hun verdriet te verwerken.  Er zijn te veel zorgen. Zijn ze zelf misschien ook besmet? Waar moeten ze wonen? Wie zorgt er voor ze? Hulp voor hen is dan ook hard nodig.   

Om te voorkomen dat kinderen die hun ouders verloren aan aids er alleen voor komen te staan is hulp hard nodig. Het Rode Kruis biedt deze kinderen zorg, onderwijs en inkomen. Het Rode Kruis helpt deze kinderen, geeft ze eten en verzorging. Maar ook schoolspullen of een vakopleiding zodat ze weer zicht hebben op een toekomst.

Onderwijs

preventie220.pngOnderwijs is het sleutelwoord voor de toekomst. Het Rode Kruis helpt weeskinderen door aids weer naar school. Lees verder> 

 

 


Thuisbezoeken                                               voorlichting220.png

Kinderen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Daar staan de Rode Kruis-vrijwilligers voor die de kinderen thuis bezoeken.  
Lees verder> 

 

Medische begeleiding  

OPVANG-CAMPAGNESITE220.png
De kans is groot dat kinderen via hun ouders besmet zijn geraakt met het HIV virus. Lees verder> 

 

 


Voorlichting en preventie 

Voorlichting Rode Kruis bij HIV-testsessie.jpgVoorkomen is beter dan genezen. Voorlichting en preventie spelen een cruciale rol in de totaalaanpak van de aidsproblematiek.
Lees verder>    

Het Rode Kruis: vrijwilligers centraal

voorlichting.pngHet Rode Kruis is het grootste onafhankelijke hulpnetwerk ter wereld. Praktisch al onze hulp wordt door professioneel getrainde vrijwilligers verleend; wereldwijd bijna honderd miljoen en nagenoeg overal aanwezig. Dit onderscheidt ons van andere hulporganisaties. Lees verder>