Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Persoonlijke verhalen Het verhaal van Regina

Het verhaal van Regina

 WEESKINDEREN DOOR AIDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

regina220.jpgRegina is 13 jaar en houdt erg van zingen. Een vader en moeder heeft ze niet, die zijn overleden aan de gevolgen van HIV/Aids. Samen met haar broer John woont ze bij haar opa en oma. Zij hebben het niet breed, maar proberen hun kleinkinderen wel een warm thuis te bieden. Gelukkig kan Regina wel naar school. Ze zit in groep 7 van de Bahati-basisschool in Mpeketoni (Kenia).

Schoolspullen

Regina, haar broer John en 65 andere kinderen doen mee aan het HIV/Aids programma van het Rode Kruis. Met elkaar vormen ze de OVC support Group. Een programma voor kinderen die hun ouders hebben verloren aan HIV/Aids. Regina en de andere kinderen krijgen bijvoorbeeld schooluniformen en boeken. Op die manier is het voor Regina mogelijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Als ze naar school gaat draagt ze haar schooluniform en de lesstof haalt ze uit de gekregen boeken.

Dankbaar

Regina is dan ook erg dankbaar: "Ik voel dat ik veel heb geleerd dankzij de schoolboeken en het uniform dat ik heb gekregen. Daardoor kan ik naar school. Nu heb ik ook de kans om te communiceren met andere kinderen.” Regina is ook lid van een peer education Group, hierbij geven jongeren voorlichting over HIV/Aids aan leeftijdsgenoten.