Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Persoonlijke verhalen Het verhaal van Ochwa

Het verhaal van Ochwa

 WEESKINDEREN DOOR AIDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |
 
 
 
 

 

ochwa.pngOchwa is 22 jaar en ging altijd met veel plezier naar school. Toen werd zijn vader ziek: HIV-geïnfecteerd. Hierdoor verloor hij zijn baan en had geen inkomen meer. Ochwa had maar weinig keus. Hij stopte voortijdig met school om te gaan werken. Met het geld dat hij verdiende kon hij zichzelf en zijn vader in levensonderhoud voorzien.  

Het HIV/Aids hulpprogramma van het Rode Kruis bood vader en zoon nieuw perspectief. De vader van Ochwa kon gebruik maken van een startkapitaal om een eigen bedrijf te starten. Deze kans pakte hij met beide handen aan en startte een pluimvee project. Zo kwam er weer geld in het laatje. Genoeg om schoolgeld voor Ochwa te betalen. Ochwa hoefde dus niet meer te werken. Hij stopte en ging terug naar school.
 
De vader van Ochwa is erg blij met de kans die hij heeft gekregen: “Ik ben overweldigd door de steun die ik heb ontvangen van het Rode Kruis. Met de middelen die ik kreeg kocht ik kipleggers. Door de verkoop van de eieren had ik weer inkomsten. Geld voor eten en drinken. Ook kan mijn zoon weer terug naar school!”