Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws Beelen, Ekdom en Swijnenberg in het Glazen Huis 2010
16 november 2010 |

Beelen, Ekdom en Swijnenberg in het Glazen Huis 2010

De 3FM-DJ's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich voor de zevende editie van 3FM Serious Request opsluiten in het Glazen Huis. Dat heeft radio 3FM dinsdag bekend gemaakt. 3FM Serious Request is van 18 december tot en met 24 december op de Markt in Eindhoven. 

 

Tijdens hun verblijf hebben de drie DJ’s maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Kinderen die hun ouders verliezen aan aids, verliezen hun toekomst. En daar wil 3FM samen met het Rode Kruis iets aan doen. 

Weeskinderen 

Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en heeft daarmee het hoogste sterftecijfer wereldwijd. Als gevolg van de ziekte verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat. Daar waar kinderen niet worden opgevangen door de gemeenschap, worden zij nu aan het lot overgelaten.  

Rode Kruis

Het Rode Kruis ontfermt zich over deze kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud, zoals eten, drinken en kleding. Daarnaast zet het Rode Kruis zich in voor een toekomst voor deze kinderen door te zorgen voor scholing, boeken, schooluniformen, schoolgeld en beroepsopleidingen.

3fm440.jpg

 KINDEREN EN HIV

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |