Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws 7.135.707 euro voor Serious Request!
24 december 2010 |

7.135.707 euro voor Serious Request!

De eindstand is bekend. Maar liefst 7.135.707 euro is er opgehaald voor 3FM Serious Request 2010. Het Rode Kruis is erg blij met deze fantastische opbrengst. Met het geld geven we heel veel kinderen weer zicht op een mooie toekomst. We bieden ze zorg, onderwijs en inkomen. Maar ook oplossingen op langere termijn.

De zevende editie van Serious Request was weer een groot succes. Niet alleen door de gulle gevers die in grote getale naar Eindhoven kwamen om een plaat aan te vragen. Ook de DJ’s Coen, Gerard en Giel waren weer zes dagen lang in opperbeste stemming. Toch was het niet alleen gezelligheid. Soms was het ook afzien voor de mannen die niets mochten eten. De actie die ze voerden was gelukkig niet voor niets. Keer op keer benadrukte het drietal het doel van hun actie: zoveel mogelijk geld ophalen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: de kinderen.  

Extra gemotiveerd

In 2009 was de opbrengst van 3FM Serious Request nog 7.113.447 euro. Daarbij was de regering nog goed voor 3 miljoen euro. Dit jaar besloot de regering geen bijdrage te geven. Om die reden leek het Nederlandse publiek bereid nog beter zijn best te doen. En met succes. Er is ruim 20.000 euro meer opgehaald!
 
Op verschillende manieren werden de meest ludieke en originele acties opgestart. Variërend van fietstochten tot dansmarathons en van diners tot toneelstukken. Daarnaast kon het publiek hun favoriete plaat aanvragen bij de DJ’s, bieden op de veiling, geld doneren of een hulppakket sturen naar de weeskinderen door aids. 

Toekomst terug

De opbrengst van 3FM Serious Request 2010 is bestemd voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: de kinderen die door aids hun ouders verliezen. Het Rode Kruis heeft verschillende projecten in Afrika om deze kinderen te helpen. Met het geld kunnen we deze kinderen weer zicht op een toekomst bieden. Ze krijgen zorg, onderwijs, scholing, maar ook thuisbezoeken van vrijwilligers.
 
Wil je weten wat het Rode Kruis met het geld van 3FM Serious Request doet? Lees het laatste nieuws op onze website of volg ons via Twitter.

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

 WEESKINDEREN DOOR AIDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |