Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws Het verhaal van Jacob
14 juli 2015 |

Het verhaal van Jacob

Jacob Karisa is een druk bezet man. Hij is vader, boer en vrijwilliger bij het Rode Kruis. Als medewerker aan het malariaprogramma in Kenia, ervaart Jacob direct de impact van het programma op de samenleving.  

“Malaria is in deze regio altijd het grootste probleem geweest. Vooral kinderen zijn slachtoffer. In mijn dorp kijkt niemand op van een kind met stuiptrekkingen, een van de symptomen van malaria. De impact van het malariaprogramma van het Rode Kruis wordt steeds merkbaarder. Het aantal gevallen van stuiptrekkingen neemt af. Bij de eerste tekenen van malaria weten de moeders me al te vinden. Soms zelfs midden in de nacht." 

Voorkomen

"Ik behandel malariapatiënten, maar verspreid ook kennis. Bijvoorbeeld over het gebruik van netten, de behandelmethodes, gezondheid en hygiëne. Zo genezen we niet alleen malaria, maar proberen we het ook te voorkomen."  

Fiets

"In het gebied waar ik werk, wonen ongeveer 1000 mensen. Sommige dorpen liggen ver uit elkaar.  Het Rode Kruis heeft me een fiets gegeven, zodat ik ook de meer afgelegen dorpen kan bezoeken. Want naast vrijwilliger ben ik ook vader en boer. En die zaken verdienen ook aandacht. Het is steeds zoeken naar een balans, maar als ik zie hoe veel effect onze hulp heeft, vind ik steeds de kracht voor een nieuwe behandeling of een lezing.” 
 
malaria2009.jpg