Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws Hulp voor weeskinderen door aids is hard nodig
19 december 2010 |

Hulp voor weeskinderen door aids is hard nodig

Wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen weeskinderen door aids. Met het verlies van hun ouders zijn ze ook beroofd van een normale toekomst. 

 

Om te voorkomen dat deze kinderen er alleen voor staan is hulp hard nodig. 3FM Serious Request vraagt daarom samen met het Rode Kruis dit jaar aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: de kinderen die door aids hun ouders verloren. 

 

Het Rode Kruis helpt deze kinderen, geeft ze eten en verzorging, maar ook schoolspullen of een vakopleiding zodat ze weer zicht hebben op een toekomst.  

Thuisbezoeken en scholing

De vrijwilligers van het Rode Kruis gaan bij deze kinderen thuis langs, delen eten uit, helpen in het huishouden, en geven emotionele ondersteuning zodat kinderen het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan.

Daarnaast zorgt het Rode Kruis dat deze kinderen weer naar school kunnen gaan (door het uitdelen van uniformen, schriften en pennen) of dat ze een vakopleiding kunnen volgen om een eigen inkomen te genereren en te voorkomen dat bijvoorbeeld meisjes hun toevlucht zoeken in de prostitutie.

Medische begeleiding

Ook geven de vrijwilligers medische begeleiding. Zo kan een kind zich laten testen op HIV en helpt het Rode Kruis een besmet kind bij het innemen van de medicatie. Vrijwilligers bieden thuiszorg als een kind ziek is.  

Vrijwilligers

Vrijwilligers van het Rode Kruis zijn erg belangrijk. Zij weten wat er in de buurt speelt, kennen de cultuur en taal en hebben daardoor een groot vertrouwen van de kinderen.  

Steun de actie

Aids nam hun ouders weg. Geef ze hun toekomst terug! Steun 3FM Serious Request. Alleen met jouw hulp hebben de weeskinderen door aids weer zicht op een toekomst.

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

 WEESKINDEREN DOOR AIDS

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |