Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws Nog tien dagen te gaan....
8 december 2010 |

Nog tien dagen te gaan....

​Drie DJ’s. Zes dagen. Geen eten. Vijftien miljoen weeskinderen. Nog tien dagen te gaan en dan barst 3FM Serious Request weer los. In deze zevende editie is de opbrengst voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: de kinderen. 

 
Van 18 tot en met 24 december sluiten 3FM DJ’s Coen, Gerard en Giel zich op in het Glazen Huis. Ze maken 24 uur per dag live radio en televisie. Zonder eten. Zonder het huis te verlaten. Met maar één doel voor ogen: zo veel mogelijk geld ophalen voor kinderen die hun ouders aan aids hebben verloren.  

Alleen op de wereld

Deze kinderen staan er alleen voor. Vaak zijn ze getraumatiseerd. Ze hebben hun vader of moeder zien sterven na een slopend ziekbed. De kinderen hebben amper gelegenheid om hun verdriet te verwerken. Er zijn te veel zorgen. Zijn ze zelf misschien ook besmet? Waar moeten ze wonen? Wie zorgt er voor ze? Hulp voor hen is dan ook hard nodig. 

Zicht op toekomst

Het Rode Kruis biedt deze kinderen weer een toekomst. Zoals Regina en Ochwa, die weer naar school kunnen. Of Nerima, die niet langer in de prostitutie haar geld hoeft te verdienen om voor haar zusje te zorgen.
 
Aids nam hun ouders weg. Geef ze hun toekomst terug. Kom ook in actie.   

 Weeskinderen door aids

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |