Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2010 Nieuws 3FM Serious Request 2010 start vanavond
18 december 2010 |

3FM Serious Request 2010 start vanavond

Vanavond sluit prinses Margriet rond 20.30 uur de deur van het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. Giel, Coen en Gerard zitten tot kerstavond opgesloten. Zonder eten. Met non-stop muziek om geld in te zamelen voor het Nederlandse Rode Kruis. De opbrengst van 3FM Serious Request 2010 is bestemd voor de stille slachtoffers van aids: de kinderen.

 
Wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen weeskinderen door aids. Met het verlies van hun ouders zijn ze ook beroofd van een normale toekomst. En verliezen de kinderen ook de basis voor een normaal leven. Vaak zijn ze getraumatiseerd. Ze hebben hun vader of moeder zien sterven na een slopend ziekbed. Maar gelegenheid om hun verdriet te verwerken hebben de kinderen nauwelijks.  

Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis biedt deze kinderen zorg, onderwijs en inkomen. Zodat ze weer zicht hebben op een toekomst. Soms is die hulp heel direct en concreet. Zoals zorgen dat de kinderen elke dag te eten hebben. Of ze een schooluniform geven, anders mogen ze de klas niet in. Maar we kijken ook naar oplossingen op de langere termijn. Bijvoorbeeld door de wat oudere kinderen een vakopleiding te bieden.  

Steun de actie

Aids nam hun ouders weg. Geef ze hun toekomst terug. Kom ook in actie voor 3FM Serious Request! Dat kan door geld te doneren, een actie op te zetten, een hulppakket te sturen of een plaat aan te vragen. Nieuwsgierig? Klik dan op een van de rode buttons op deze pagina. Bekijk hier wat je met jouw geld een kind kan geven.

Niets missen

Kan je er vanavond helaas niet bij zijn in Eindhoven? Volg dan de live-beelden op televisie. Vanaf 20.00 uur op Nederland 3. Mis het niet!

 Inhoudseditor ‭[2]‬

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Share |