Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Actueel 3FM DJ's vroeg gewekt voor Kom in Actie-dag
7 december 2011 |

3FM DJ's vroeg gewekt voor Kom in Actie-dag

De drie DJ’s Coen, Gerard en Timur zijn vandaag vroeg gewekt voor de Kom in Actie dag. Ze gaan de hele dag op pad om zelf geld op te halen voor 3FM Serious Request. Maar ervaren ook hoe het is om een moeder te zijn in conflictsituaties.

Moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog staan er vaak alleen voor. Vaak is er niets meer en moeten ze op zoek naar onderdak, eten, drinken en gezondheidszorg. Eenmaal op de vlucht moeten ze vaak lang en ver lopen voor een veilig onderkomen, zoals een opvangkamp van het Rode Kruis.

Moeders in nood

Coen, Gerard en Timur zijn vandaag tijdens Kom in Actie-dag moeders in nood. Ze zijn gedropt en hebben een aantal kinderen onder hun hoede. Door verschillende opdrachten uit te voeren moeten ze hun gezin  verzorgen. Voor de eerste opdracht moesten ze 10 euro ophalen. Voor dat geld koopt het Rode Kruis een zeil. Hiermee kan een moeder haar gezin beschermen tegen regen en kou. Er komen nog meer opdrachten. De hele dag door bellen de DJ’s naar 3FM op iedereen op de hoogte te houden van hun avontuur. 

Kom in Actie

In het hele landen worden acties georganiseerd voor 3FM Serious Request. Van filmmarathons tot zangwedstrijden en van rommelmarkten tot massages. Al het ingezamelde geld gaat naar de moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Wil je ook een actie starten? Meld je dan aan op de Kom in Actie-site.
 

 THIS ONE'S FOR MAMA

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.